Nasıl Bir Dünya?

Yazarlarımız

Hangi Konularda Yazdık?

Kim Ne Yazdı?

Sayfalar

4 Şubat 2010 Perşembe

Dünyalar Güzeli

Küçücüklüğümden bu yaşıma kadar duyduğum bir söz öbeği bu... Beni uyandırmaya geldiğinde, hastalandığımda, ne biliyim ders çalışırken yiyecek bir şeyler getirdiğinde, bebeğim doğduğunda başımı sevgiyle okşayıp, tüm içtenliği ile kocaman, dolu dolu, bu cümleyi söyledi bana annem:
Dünyalar güzeli!!

Yok öyle ahım şahım bir şey olduğumdan değil, sadece onun gözünde bir tanecik olduğum, canından can, ruhundan bir parça olduğum için... Alışkanlık mıdır bilinmez, bende çocuklarıma böyle sesleniyorum bazen.

Çocuklar dünyanın en güzel şeyi. Anne babalarının gözbebeği, eseri. Bu yüksek dozdaki sevginin verdiği cesaretle çocuklarımızı olduğundan daha farklı ve hatta kusursuz olarak algılayabiliyoruz.  

Onlar büyüdükçe, kusurları, eksiklikleri, defoları ortaya çıktıkça içimiz burkuluyor bazen. Bence ilk olarak bununla başetmeyi öğrenmemiz gerekiyor. Kendisiyle barışık, mütevazi ve mutlu bireyler yetiştirmek için önce anne-babanın bu durumu iyi yönetebilmesi, olumsuzlukları iyi tolere edebilmesi gerekiyor.

6 yorum:

Birben dedi ki...

Oip sen bu çizim olayında devamlı gelişim gösteriyorsun, sanırım içine picasso kaçtı:))))

4 Şubat 2010 13:13
OiP dedi ki...

Sizlerden aldığım gazla gidiyorum şimdilik:) Allah sonumuzu hayır etsin diyorum!

4 Şubat 2010 13:55
Ozguranne dedi ki...

Çok güzel:)

4 Şubat 2010 17:06
OiP dedi ki...

:) teşekkürler

4 Şubat 2010 22:36
Yelish dedi ki...

ISTE BUDUR
Kendisiyle barışık, mütevazi ve mutlu bireyler yetiştirmek için önce anne-babanın bu durumu iyi yönetebilmesi, olumsuzlukları iyi tolere edebilmesi gerekiyor

Harikasin ve okudugum kendisiyle barisik nadir annelerden birisin.

Love ya !

5 Şubat 2010 22:58
OiP dedi ki...

sağol Yelizcim:)

8 Şubat 2010 14:57