Nasıl Bir Dünya?

Yazarlarımız

Hangi Konularda Yazdık?

Kim Ne Yazdı?

Sayfalar

1 Mart 2011 Salı

Çocukluğumun Komik Anıları

-Kırmızı başlıklı kız masalından çok etkilenmiştim. Masaldaki kurdun elmadan çıkan kurtla aynı olduğunu zanneder, elmamdan kurt çıkarsa feryat figan kaçardım.


-Sarı saçlı, sakar ve çok düşen bir çocuktum. "Sarıdır sarkar düşeceğim diye korkar (ayva) " bilmecesini "ben, ben!" diye yanıtlardım.

-İlkokula başlayana kadar yalancı emzik emdim. İlkokulun ilk günlerinde kalemimi bilerek sıranın altına atar, onu almak bahanesiyle cebimdeki emziği emerdim.

-Yemekten sonra söylenen "sofrayı kuran kaldırsın" sözündeki "kuran" ın, duvarda asılı duran Kuran-ı Kerim olduğunu zannederdim.

-Kedi gibiydim, banyo yaptırmak için 4 kişi gerekirdi, 3 ü tutar 1 i yıkardı.

-Bir gece rüyamda kör olmuştum. Uyandım ve ışıkları yaktım ama her yer hala zifiri karanlıktı. Çığlık çığlığa annemleri uyandırdım, meğer elektrikler kesilmiş.

-Ablam çapak konusunda, uyuyunca uyku böceklerinin gelip gözleri çapakla kapatmaya başladığını, eğer çok uyursam gözlerimi tamamen kapatacaklarını söylemişti. Günlerce korkudan uyuyamamıştım.

-Kardeşime "ben senin ablan değilim, içime kötü ruh girdi" diyerek ödünü koparırdım. Sonra bu oyuna kendim de inanır, içime ruh girdiğini sanırdım.

Kendi çocukluğumla ilgili aklıma gelen ve komik bulduğum anılarımı yazdım. Düşündükçe daha da çıkar belki... Zaten sadece çocuk olmak yeterli değil midir komik olmak için. Uçsuz bucaksız bir saflıkla sorulan sorular, yanlış anlamalar, yanlış anlatmalar, hemen kanmalar... Ne kolaydır bir çocuk yüreğini aldatmak, ne çabuk inanırlar en olmadık şeylere, hemen üzülür, hemen sevinirler, çokça şaşırır, bolca güldürürler...

Bugün içimdeki çocuk oyun oynuyor çocuklarımla, birlikte yerde yuvarlanıp, şarkı söylüyorlar. Anılarımdan çıkıp bana gülümsediğinde, seviniyorum onu henüz kaybetmemiş olduğuma... Çocuk yanınızın, hep yanıbaşınızda olmasını diliyorum...

fotoğraf

7 yorum:

Adsız dedi ki...

:)))) tebessümle okudum

1 Mart 2011 14:23
Unknown dedi ki...

bende parmağımı emerdim dediğin gibi masanın altına girer parmağımı emer ve kafamı kaldırıp hiçbirşey yokmuş gibi dersi dinlerdim

1 Mart 2011 15:51
Ebru Başköylü dedi ki...

Hakikaten çocukken kendimizce yarattığımız dünyaya nasılda ayna tutmuşsun!Hepsi bir bir aklına geldi:)

1 Mart 2011 16:50
ASLIHAN dedi ki...

kötü ruh demek :)

1 Mart 2011 19:45
Gezi/yorum... dedi ki...

Çok hos bir öykü olmuş :)

25 Mayıs 2011 09:25
buzlubadem dedi ki...

Salatalıkla kabağı ayırt edemediğim için bunları ayırt edebilen annem ve babaannem iyice gözümde büyümüştü. Bir de büyüyüp de yemek yapmaya başlayınca ben nasıl anlayacağım diye çok endişeliydim :)
Şeker Portakalı'nı okuduğumda oradaki ağacı gerçekten konuşuyor sanmıştım, hem de ortaokulda...

12 Ağustos 2011 17:01
buzlubadem dedi ki...

"Sofrayı 'kuran' kaldırsın" çok iyiymiş :)

12 Ağustos 2011 17:02