Nasıl Bir Dünya?

Yazarlarımız

Hangi Konularda Yazdık?

Kim Ne Yazdı?

Sayfalar

20 Ekim 2010 Çarşamba

Misafir Anne - Mutluyum, çünkü blog annesiyim!

Mutluyum, çünkü blog annesiyim!


Hayatımda yaptığım en güzel işlerden birisi belki blog tutmak. Benim için birçok anlamı var blogun. En başta bir hatıra, bir miras kızıma bırakabileceğim. Bloga yazmasaydım hiçbir zaman bilemeyeceği, benimse yapım gereği söze dökemeyeceğim şeyleri okuyacak büyüyünce ve belki ilişkimize çok farklı bir boyut kazandıracak sorun yaşamamız muhtemel olan günlerde.

Sonra bir hobi, aslında anne olduktan sonra çok da fazla bana kalmayan zamanımı işlevsel bir şekilde değerlendirmemi sağlayan. Beni fotoğraf çekmeye, her seferinde daha güzel çekmeye iten, korkulu rüyam olan yazı yazmaktan çok da fazla korkmamam gerektiğini anlamamı sağlayan, benim gibilerle, ortak noktalarda ortak zevklerde buluştuğum, en fazla da anneliği paylaştığım insanlarla iletişimde kalmamı sağlayan… En güzeli yalnız değilmişim dedirten…

Ev, iş, çocuk üçgeninde sıkışan annenin imdadına yetişir blog çoğu zaman. İçimi dökeyim, bebeğime hatıra olsun yazdıklarım diye düşünürken kendinizi çok başka bir alemde buluverirsiniz. Nasıl olduğunu anlamadan arkadaşlarınız olur, sizi severler, bebeğinizi daha çok severler. Yazmayınca merak ederler, bir süre önce yazdığınız bir sorunla ilgili gelişmeleri merak eder, sizi düşünürler, belki etrafınızdaki somut kişilerden daha fazla önemserler. Siz de garip bir şekilde aynı şeyleri hissedip, daha da garip bir şekilde yanınızdaki yakınınızdaki insanlara anlatamadıklarınızı onlara anlatır ve kuş gibi hafiflersiniz.

Sorumluluk da ister blog, bir kere içine girmişsinizdir çünkü. Aksatmak olmaz, sizin merak ettiğiniz gibi sizi merak edenler de var, habersiz bırakmak olmaz. Tatile giderken bile haber verirsiniz ki ne zaman döneceğinizi bilsinler.

Ciddi iştir blog tutmak, ciddi ama bir o kadar da zevkli. Bağımlılık gibi sanki ya da bir tutku. Yazmanın, paylaşmanın tutkusu benim için. İyi ki blog annesiyim, iyi ki…

---Füsun Tufan---
 
http://www.fusundefne.blogspot.com/
 

4 yorum:

ELİF dedi ki...

Bu blog işi senin gibi çok tatlı insanlarla tanıştırdı beni, ı love blog :)

20 Ekim 2010 14:45
k.i.s.d. dedi ki...

Evet Füsfüs, iyi ki yazıyorsun:) duygudaş bulmak, aynı kelimelerle düşünmek ve konuşmak çok çok güzel.

20 Ekim 2010 15:19
Burcu.. dedi ki...

Yaz Füsüm yaz, ben bayılıyorum seni okumaya :)

21 Ekim 2010 10:23
birdamlacıkyağmur dedi ki...

iyi ki blog annesisin,
iyi bi blog annesisin Füsun :)

21 Ekim 2010 23:34