Nasıl Bir Dünya?

Yazarlarımız

Hangi Konularda Yazdık?

Kim Ne Yazdı?

Sayfalar

28 Ekim 2010 Perşembe

Hain Kredi Kartı..


Evlendiğimizden beri belki de verdiğimiz en doğru karar kredi kartlarını kırıp atmak oldu.
Belki de dönüm noktası oldu bizim için.
Ciddi borç içindeyken bir anda hepsini iptal ettirdik ve attık. Borçlarımızı bir nebze kapattık ve kredi kartı kullanmamaya karar verdik.
Hee hesapsızca harcadığımızdan değildi aslında. Bize göre o anda ihtiyaç gibi gelen şeyleri alıyorduk.  Sonra hadi almayalım bakalım ne oluyor dedik. Almadık ve almadan da gayet güzel yaşayabildiğimizi gördük.


Oğluma gereksiz birşey almıyorum. Zaten kredi kartı olmadığı ve dolayısıyla taksit yaptırmadığım için bir ay içinde harcayabileceğim miktar kısıtlı benim. Ne 2-3 kere giyebileceği kıyafeti "ay ne güzel diy"e aldım ne de daha anlamazken evi çıngırakla oyuncaklarla doldurdum.
Herkes "çocuğa hiç oyuncak almamışsın" dese de amacına uygun oynayabileceği zamana kadar birşey almadım ben. Ancak şu dönemde yavaş yavaş almaya başladım.

Asla cimri ya da elisıkı değilim, hatta ciddi savurganımdır (savurganızdır karı-koca). Ama özellikle son zamanlarda aç çocukları, üşüyen çocukları gördükçe gereksiz harcama yaparken içim eziliyor.
Ben maddi olarak birşey yapamıyorum şu anda, bari elimdeki kısıtlı bütçeyi de haybeye harcamayayım diye düşünüyorum.

Bunun benden başkasına faydası var mı; ama vicdani bir durum işte.

1.foto: Her ay sadece mağaza katalogları yapımında kullanılacak kağıtlar için kesilen ağaç sayısı (8 milyon kürdana eşit)
2.foto: Her gün çöpe atılan cep telefonu sayısı (426.000 adet)

3 yorum:

nrhnmrl dedi ki...

Bence de doğru karar vermişsiniz biz de yaptık aynısını zaten ben hiç kullanmıyordum eşimde kullanmıyor varsa alıyoruz yoksa almıyoruz o kadar. Borç herkesin derdi umarım siz de biz de ve olan herkeste bir an önce kurtuluruz bu borçlardan sevgiler

28 Ekim 2010 15:39
nokuruncocuklari dedi ki...

gözünüz aydın, inşallah en kısa zamanda banada kısmet olur:))

28 Ekim 2010 21:41
mmm dedi ki...

Çok iyi yapmışsınız. İnşallah darısı başıma.

31 Ekim 2010 23:12