Nasıl Bir Dünya?

Yazarlarımız

Hangi Konularda Yazdık?

Kim Ne Yazdı?

Sayfalar

6 Ekim 2010 Çarşamba

Emzirme Haftası

Hamile kalırsınız fiziğiniz değişir.Hamileliğin ortalarına doğru ruh halinizin de değişmeye başladığını farkederseniz.Yavaş yavaş anne olmanın nasıl bir şey olduğuna akıl erdirmeye çalışırsınız.Haftalar geçtikçe fikriniz değişir.

Doğum denen mucizeyi yaşadıktan sonra ise siz, siz olmazsınız artık.Gözü sadece yavrusunu gören, onun haliyle ilgilenmekten kendi halini düşünemeyen bir varlığa dönüşürsünüz.O iyiyse siz de iyisinizdir.O gülerse siz de gülersiniz, o ağlarsa siz de ağlarsınız? En garibi, o doyarsa siz de doyduğunuzu düşünürsünüz.Besin kaynağı sizsinizdir.Dolayısıyla doymazsa kendinizi suçlarsınız...Ahh ne fenadır o duygu.

Araştırmalara başlarsınız hemen.

Bebeğimi ne kadar sıklıkla emzirmeliyim? Tık tık...

Bu kadar çok ağladığına göre doymuyor bu çocuk:(...Sütümü nasıl arttırırım? Tık tık...

Off çok acıyor!Emzirmek bu kadar zor muydu? Tık Tık...

İşe başlıyorum.Şimdi hiç doymayacak bu bebek, sağmam lazım.Tık tık...

Keşke işten eve erken gidebilsem, yasal bir açıklama yok muydu? Tık tık...

Bunların hepsi okunur bir güzelce.Çünkü bir anne her daim kendini çaresiz hisseder.Hep yetişememe ve yetememe duygusu çöker üzerine.Sanki dünyaları verse yavrusuna iyi bir anne olamayacakmış gibi.Emzirebilmek ve doyurmak nirvanaya ulaşmakla eş değerdedir.

Bu hafta okuduğunuz bütün yazılar size farklı annelerin farklı tecrübelerini anlatacak.Ağlayacaksınız belki, duygulanacaksınız.Emzirme olgusunun maneviyatını anlayacaksınız.Çünkü emzirme teknikten öte sevgiyle yapılır.Anne ile bebeğin sürdürmeye can atacağı bu eylem için anneler günlerini, geceleri verirler.Gözleri ne kendini görür, ne yasaları, ne patronu.İşte bu yüzden Emzirme Reformu'nu destekleriz.

Emzirme Reformu, bizim gibi duyarlı annelerin, seslerini duyurabileceği bir platformdur.Belki de yüzlerce blog annesinin anlatmaya çalıştığını anlatır manifesto.

Duyarlı anneler, duyarlı nesiller yetiştirir.Duyarlı nesiller anne sütünün önemini bilir.

Anne sütü alan bebekler için de şöyle söylenir...Tık tık tık...

Siz siz olun emzirme konusunda hiç pes etmeyin!

2 yorum:

Filiz Morkoç dedi ki...

Doğru ve de ne güzel anlatmışsın Birbencim, evet emzirmek teknik bir konu değildir, sevgi ile yapılır, bu yüzdendir ki bebek hemşireleri bebeğinizi emzirirken eldivenlerini çıkarınki eli sizin memenize değsin, daha çok süt üretin der.. Emzirmek eğer yapabiliyorsanız aşktır...

10 Ekim 2010 17:48
Birben dedi ki...

Sen tabi aramızdaki en deneyimli ve en yeni annesin, bizlerden daha fazla hissediyorsun şuan herşeyi.Senden bu yorumu almak çok güzel.Teşekkür ederim canım.

11 Ekim 2010 09:08