Nasıl Bir Dünya?

Yazarlarımız

Hangi Konularda Yazdık?

Kim Ne Yazdı?

Sayfalar

13 Nisan 2010 Salı

kum havuzu

Efendim size önereceğimiz oyun, çakma kum havuzu.
Bu oyun Ada'nın favorilerinden biri. Ve şimdiye kadar Ada'yı en uzun süre oyalayan oyun. Gerekli önlemleri aldıktan sonra herkese önerebileceğimiz bir eğlence.
Önce marketten birkaç paket irmik alıyoruz. Sonra bu irmikleri büyükçe bir kaba boşaltıyoruz. Ve bu kabı bebişlerin önüne koymadan önce oynayacakları yere genişçe bir örtü seriyoruz. Gerisi bizim hayal gücümüze kalıyor.
Biz, resimde gördüğünüz değirmeni kullandık uzunca bir süre. Çılgınca eğlendik. Ada, önce irmiği küreğiyle kovasına dolduruyor. Sonra kova dolusu irmiği değirmeninin üzerine boşaltıyor. Vınnnnn diye dönmeye başlıyor değirmen Ada'nın mutluluğuna mutluluk katarak. Son zamanlarda bir huni ve çeşitli boylarda şişeyi de ekledik havuzumuza. Huniyle kavanozları dolduruyoruz. Sonra birbirlerine boşaltıyoruz.
Oyun bittikten sonra tüm oyuncakları kabın içine koyuyor ve bir güzel silkeleniyoruz ki üzerimizdeki irmikler dökülüp gitsin. Sonra da örtüyü topluyoruz. Gelecek sefer oynamak üzere yerine kaldırıyoruz her şeyi.
Kum havuzunda size de eğlenceli dakikalar diliyoruz.
Not: Bir de videomuz vardı konuyla ilgili. Ama tüm uğraşılara karşın blogger'ın azizliğine uğrayıp ekleyemedik. Seyretmek isteyen olursa (http://elifada.blogspot.com/2009/12/cakma-kum-havuzu.html) tıklayabilir.

2 yorum:

Deniz dedi ki...

güzelmiş :)

13 Nisan 2010 16:18
Sibelbek dedi ki...

bizim afacanın kolunu çalıştırmak için birebir! hem ondan ona boşaltsın en sevdiği şey zaten :)

13 Nisan 2010 17:55