Nasıl Bir Dünya?

Yazarlarımız

Hangi Konularda Yazdık?

Kim Ne Yazdı?

Sayfalar

4 Mart 2010 Perşembe

Yeniden Anne Olmak..


Benim kulağıma çok hoş geliyor. :)


Kızımla birlikte yaşadığım dokuz aylık hamilelik dönemim çok keyifli geçti , 8 ay boyunca çalıştım, kızım bana hiç bir zorluk çıkarmadı, birlikte yogamızı yaptık, müziğimizi dinledik, yürüyüşlerimizi hiç ihmal etmedik, 5. ayımda yüzmeye başladım, 8.ayıma kadar, kesinlikle kendimi iyi hissetmeme faydası çok oldu, kızımın da içeride keyifli olduğunu hissedebiliyordum, oldukça rahat keyifli bir dokuz ay yaşadım. İkinci hamileliğimi de bu şekilde yaşamayı çok istiyorum hatta aynı dönemlerde.


Kendimizce doğru zamanımızda, kendimizi hazır hissettiğimizde 2.Anneliğimde ;

- Normal doğum olmasını çok istiyorum. İlkinde de çok istekliydim ama daha önce yaşadığımız talihsizlik bizi sadece 40+2 gün bekletebildi.

- Altı ay boyunca sadece Anne Sütü vermeyi o muhteşem bağı kurmayı çok istiyorum. İlkinde sadece 3 gün Anne sütü aldı sonrasında 3 ay Anne sütü+mama şeklinde beslendi, sonraki 3 ayda da sadece geceleri Anne sütü alabildi. Tekrar Anne olduğumda, hiç mamaya başlamamak isterim.

- Kızım Yaz ayında dünyaya geldi ve hiç üşütür müyüz? sorunsalları ile karşı karşıya gelmedik, sadece askılı body'ler ile büyüdü, uyuduğu zamanlar üzerine tülbent örttüğümüzde bile istemiyordu, aynı dönemlerde hamileliğimi ve doğumu yaşamayı isterim. Kırk'ını bile beklemeden güzel havalarda bol oksijen aldık.

- İlk üç ay ben, sonrasında büyükanneleri baktı kızıma, ikincisin de tüm yasal haklarımı kullanarak ilk zamanlarında daha çok yanında olmak istiyorum.

Annelik çok güzel, çok özel, bu duyguyu yaşamak isteyen tüm Annelere Allah bu mucizeyi yaşamayı nasip etsin.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

The information were very helpful for me, I've bookmarked this post, Please share more information about this
Thanks

23 Nisan 2013 06:14