Nasıl Bir Dünya?

Yazarlarımız

Hangi Konularda Yazdık?

Kim Ne Yazdı?

Sayfalar

4 Ocak 2010 Pazartesi

İki kuşak el ele verirse...

''Belki normal şartlarda bu, işin kolayına kaçmak olabilirdi'' diye karşılık verdi Mükemmelliyetçi Hanım içerden sesi gelen Bilgin Hanıma. ''Ama şu durumda bu işin kolayına kaçmak değil kesinlikle'' ...


Bu röportajı yapmadan önce içimdeki onlarca kadından ikisinin diyaloğuydu bu.Büyürken ve zaman zaman hala hayatındaki birçok olmamışlıklar için annesini suçlayan binlercesi yok muydu içimde.İşte tam zamanıydı onu bembeyaz bir sayfada temize çekmenin.O yüzden ben sordum annem yanıtladı...


Buyrun bu da bir anne-kız düellosu;


1-Kaç yaşında anne oldunuz?

İlk bebeğimi (abini) kucağıma 20,ikincisini (ablanı) 25,seni 31 yaşımda aldım.

2-Kaç çocuğunuz var?

3 tane (1 erkek 2 kız)

3-Bebeğinizi ilk kollarına aldığınız an ne hissettiniz?

Daha önce var olmamış olduğumu, sadece sizi kucağıma almak için o ana kadar yaşamış olduğumu anladım.

4-Lohusalık döneminiz nasıl geçmişti?

Dünyanın en mutlu insanı bendim.Her seferinde lohusalık dönemimde çocuklarımı yanımdan tuvalette bile ayırmadım.Hepsini koynuma alır yatar, bol bol koklar,öper,severdim.Onların varliğinin o ilk günleri olan lohusalık dedikleri ara benim için dünyanın en güzel arasıydı.

5-Lohusalık dönemi için önerileriniz nedir?

Lohusalık dönemi için üşümemelerini, dinlenmelerini, bol bol bebeklerini sevip,sarılmalarını,koyunlarından çıkarmadan koklamalarını,yanlarından hiç ayırmamalarını tavsiye ederim.Bu beraber hiç ayrılmadan geçen süre size sevgiyi,aşkı hissettirir ve depresyon falan umrunuzda olmaz.

6-Annelik konusunda hiç pişmanlık yaşadınız mı?

Bir gün bile bir pişmanlığım olmadı,mükemmel bir anne olduğumu düşünüyorum :)))

7-Çocuk yetiştirmenin en zor ve en zevkli tarafı?

En zor kısmı gelecek kaygısıydı;hep en iyi yerlerde,en iyi hayatlarda,en mutlu insanlar olun istedim ve bunun için gece gündüz dua edip,olmazsa diye kaygılandım.En zevkli tarafı;sevgisi,aşkı, var etmenin gücü,annelik hissi.

8-Sizce çocuk hangi yaş döneminde anneyi daha çok zorlar?

Okul döneminde.

9-Sizin döneminizde anne olmakla şimdi anne olmak arasındaki farklar?

Çook. Biz elimizde bezi yıkar, kaynatır, paklar, ayaza asmaz gündüz kurutur, ütülerdik şimdi siz bez beğenmiyorsunuz, ıslak mendil ayırıyorsunuz. Biz gazoz şişesine emzik takar biberon yapardık sen BPA free biberonlarını yurt dışından getirtiyorsun. Her dönemine ayrı bez alıyorsun, en pahalı en hassas ıslak mendili arıyorsun. Ben çamaşır sepetine battaniye koyar sizi mutfakta yanımda onun içinde tutardım sen arabaya ayrı koltuk, dışarısı için ayrı puset, ev için ayrı ana kucağı alıyorsun.Ben bebeklerimi bir an olsun yanımdan ayırmazdım onlar yan odadaysa uyuyamazdım sen 3. aydan sonra odasında uyur diyorsun birde telsiz ile dinleyecekmişsin odadan onu.

10-Günümüz annelerine tavsiyeleriniz nelerdir?

Çocuğunuzu bu kadar markanın içinde, her yeni trende takılıp büyütmek yerine biraz daha doğaya,doğala yüzünüz dönük büyütün.Sürelki edişeler içinde araştırmalar yaparak değil, mükemmel olması için kendinizi parçalayacağınıza biraz suyun akışına bırakarak büyütün, kendinizi bu kadar yıpratmayın.Keyfini çıkarın.

Kelimelere dökünce, dil bilgisini ve imlayı kontrol için sürekli okuyunca biraz daha anladım ve sanırım haksız da sayılmaz yeni nesil ile fikirlerinde.Tabii bu ayrı bir yazı konusu.
Sevgiyle...

---SimgeTugce (DMR'in annesi)---

3 yorum:

Birben dedi ki...

İtiraf ediyorum bloguna ilk girdiğimde bu fotoğafı görmüş ve annenin sen olduğunu sanmıştım.Çok genç gösteriyor.
Benim annem de öyledir.Hatta senden genç duruyor falan diyerek iltifat etmeye çalışırlar.Beni bozduklarını düşünmeden.Gençliğimden beri "biraz anne gibi görün" derim.O ne demekse:)))Kıskanç ben:))

4 Ocak 2010 17:40
Deniz dedi ki...

Gerçekten yani, 3 çocukla üstelik :) Maşallah

5 Ocak 2010 12:10
Adsız dedi ki...

:)
hahah...
yorumları şimdi okudum :)))
bir ekleme yapmak isterim; o görüntü 3 çocuk üstüne,bir açık kalp ameliyatı + kistten dolayı rahim ameliyatı + karaciğer nakli olan bir kadının küçük kızının (yani benim) düğünümden...
ona benzemek için dua ediyorum!!!
teşekkürler

14 Ocak 2010 11:55