Nasıl Bir Dünya?

Yazarlarımız

Hangi Konularda Yazdık?

Kim Ne Yazdı?

Sayfalar

28 Ocak 2010 Perşembe

AKDENİZ-KARADENİZ KARNEMİZİ İSTERİZ!


Heeey, durun bakalım içimdeki anneler sınıfı. Karneler geldi... Ama kalabalık bir sınıfsınız, uslu uslu beklerseniz, notlarınızı ve nedenlerini açıklayacağım. Hep bir ağızdan konuşmayın lütfen!
Önce seninki, Sade-anne!


Sade-
anne: Valla bütün sene elinden geleni yaptın. Şefkat, aşk, aktivite, oyun, emzirme, düzen kurma süper. Biraz beslenme konusunda yaratıcılık ve çalışkanlık eksikliği görüyorum. Oradan notunu kırdım. Ama kanaat notu kullandım. Otur 4,5'tan 5!

Birey-anne: Ben sana dedim, böyle giderse sınıfta kalacaksın diye... Ama neyse ki senenin sonuna doğru biraz toparladın kendini... Hiç kendine vakit ayırmıyordun ilk başlarda. Unutmuştun kendini. Neyse ki, perşembeleri rüya çalışmalarına, arkasından kırkyama etkinliklerine başladın da ufak ufak, notunu az da olsa yükselttin. Ama söyleyeyim, ne bir tiyatro, ne bir sinema gördüğün var, ikmale kalacaksın bu gidişle... Sonra seninki büyüyüp, anne ben mi dedim, sana beni doğur diye, saçlarını süpürge et diye der, apışıp kalırsın. Otur 2!

Çalışan-anne: Fazla sorumluluk aldın, daha anne adayıyken. Ama aferin sana hiç yansıtmadın işine. 8 aylık hamileyken konkura katıldın mesela. Ödevlerini aksatmadın, elektrik kesikti, sular akmadı çalışamadım demedin. Otur 5!

Eş-anne: Ben ne diyeyim sana bilemiyorum. En çok senin karneni düşündüm. Eskisinden notunun düşük olduğu kesin. Doğal süreçten mütevellit. Hakkında şikayetler var. Ama yeni artılar da var. Doğrular yanlışları götürür mü? Bilemedim.
Senin karneni iyisi mi bu sömestirde ben vermeyeyim. Milli Eğitim Bakanlığı bizzat kendi versin.

Sosyal-anne: Senin durumun da biraz birey-anne'ye benziyor küçüğüm. Annelik vasıtasıyla yepyeni insanlarla tanıştın bu seni biraz kurtarır. Ama geçen gün doğum günü olan bir arkadaşını aramayı unuttun mesela. Otur 3!


Çocuklar, şimdi önümüze bakacağız, düşük notlardan karamsarlığa kapılmayacağız. Notları yükseltmeye çalışacağız.
Hepinizi çok seviyorum.

7 yorum:

Sibelbek dedi ki...

seni gidi esprili anne! otur 7 :P

28 Ocak 2010 10:31
Deniz dedi ki...

Aaaaa notlar 5 üzerindendi:)) Söylemedim mi:-P

28 Ocak 2010 10:54
R. Berin Tuncel dedi ki...

çok sevimli bir yazı :)))

28 Ocak 2010 17:36
Girno dedi ki...

Elif Şafak ın "siyah süt" isimli kitabındaki gibi olmuş, saptamalar çok güzel, yazıda çok eğlenceli :)

28 Ocak 2010 22:35
Deniz dedi ki...

Evet, aynı siyah sütteki tipler konuşup duruyor içimizde, bazen savaşıyorlar, bazen uzlaşıyorlar...

28 Ocak 2010 23:27
Adsız dedi ki...

doğru söylüyosun...

29 Ocak 2010 13:35
a.c dedi ki...

Çok komik yazı. benden 5.:)

29 Ocak 2010 15:50