Nasıl Bir Dünya?

Yazarlarımız

Hangi Konularda Yazdık?

Kim Ne Yazdı?

Sayfalar

4 Mayıs 2010 Salı

Bir Reklamın Çağrışımları

Bir anneler günü daha yaklaşıyor, ve ben bir reklam izledim hala etkisindeyim. Ne de omuzlarım kabardı, ne de özel olduğumu hissettim bir anda. Hatta bir reklam daha var. "Benim annem...." şeklinde başlıyor minik kız annesinin işlerini sıralamaya, en sonunda da diyor ki "hem de ayakkabı bağlayıcı" :) Çok gülüyorum:) Karşısındaki miniğin de şaşkın bakışları daha bir etkiliyor beni, ve sanırım gururlanıyorum itiraf edeyim:) Ne çok şey şu anneler diyorum..

Annem, ben beni bildim bileli, anneler gününün özel bir gün olmadığını söyledi bize. Hediye almamızı istemedi, sıradan bir gün gibi geçirdik o günü hep. Anneler tek günde hatırlanmamalı yaklaşımındaydı işte. Ve biz de böyle düşünüyorduk, ailece aldığımız bir karardı bu.

Ne zaman çocuğum oldu, o zaman anladım yanlışımı. Yanlış dememeli aslında buna, yaklaşım doğruydu ama, kendimi koydum annemin yerine.  Evet anneler günü çok da özel olmayabilirdi, sıradan bir gün olabilirdi. Tek bir günde hatırlanmamalı evet buna da katılıyorum. Lakin dedim ki kendime, bunca yıldır hep bir rant kaygısına bu özel günlerin abartıldığını düşündüm. Hala da değişmiş değil fikrim.. Ama olsun senede bir gün olsun ne olacaktı ki rant kavgasını körüklesem:)

Şimdi, arçelik'in bu reklamını izledikçe, annemi değil önce kendimi hatırlıyorum. Diyorum ki, anneler gününde sıradan bir gün gibi geçirsek günümüzü, acaba nasıl hissederim? Yani en azından bir öpücük istemem mi? Bir "Anneler günün kutlu olsun annecim" duymayı istemem mi? İsterim elbet.. Bu sene annecim, senin gününü kutlayacak kızın. O gün para kazanmayı bekleyenleri de sevindirecek hatta. Güzel bir empati kurmama sebep oldu anneliğim, seni daha iyi anladım, hissettim sanki. Sen her ne kadar önemsemesen de, tek gün değil her gün anneliğin hissettirilmesi gerektiğini düşünsen de, bu anneler gününde çok daha özeli olsun istiyorum senin için.. Ne ekersem onu biçmek için belki de.. Çünkü ben oğlumdan, anneler gününde bir çift güzel söz ve yanaklarıma koyacağı sıcacık öpücükler istiyorum.

Hepinizin anneler günü şimdiden kutlu olsun güzel anneler, sağlıcakla kalın...

9 yorum:

KARA KUZUCUĞUN ANNESİ dedi ki...

Canım seninde yazdığın gibi annelik bambaşka bi şey. Sadece çocuğunuz için yaşıyorsunuz onun hiçbirşey içinde kalmmamasını istiyorsunuz.Her zaman diyorum Rabbim çocuk kıymeti bilenlere anneliği nasip etsin.Öyle anneler okuyoruz ,görüyoruz içim dayanmıyor o yavrucaklara.
Bütün annelerin anneler gününü kutluyorum.Rabbim yavrularımıza hayırlı yazılar yazsın acılarını göstermesin inş.Amin.

4 Mayıs 2010 10:18
R. Berin Tuncel dedi ki...

anne olunca anladım...

4 Mayıs 2010 10:27
Hilal dedi ki...

Kara Kuzucuğun Annesi

Annelik gerçekten başkalaştırıyor, güzel yorumun için teşekkürler

Sirar

kesinlikle ben de...

4 Mayıs 2010 12:00
Adsız dedi ki...

Hilal - ben de Anneler Günü'nün pazarlama malzemesi olmasına çok karşıyım. Ancak yazdığın çok hoşuma gitti :)

5 Mayıs 2010 09:40
Hilal dedi ki...

çok teşekkürler blogcuanne, sevgiler:)

5 Mayıs 2010 10:02
Sibelbek dedi ki...

ben de senin gibi düşünüyorum, bir öpücük ve sıcacık bir sarılışla kutlanmak istiyorum :)

5 Mayıs 2010 10:46
Gamze dedi ki...

Özel gün kutlmaalrının maddi değerle yan yana gelmesinin karşısında oldum hep, temelde sevgi varsa maddeyle karşılık bulmamalı derim hep:)kalemine sağlık, sıcacık bir kucaklaşma hepsinden öte gerçekten...

5 Mayıs 2010 10:53
Cahide dedi ki...

Anne olmak bambaşka bir duygu cidden.rabbim bu duyguyu tatmayanlara da tattırsın.
Aslıhanın iyi olduğuna çok sevindim canım.Rabbim tekrarını göstermesin.En kötü günü hastalandığı o gün olsun inşaallah.Benden hususi selamlar.Muhabbetle sağlıkla kalın inşaallah...

5 Mayıs 2010 11:41
Hilal dedi ki...

Tibet'in annesi
o halde herşey gönlümüzce olsun diyorum:)

Ege'nin annesi
sıcacık bir kucaklaşma ve yanağa kondurulan bir buse hepsinden değerli öyle değil mi:)

Cahide
Çok teşekkürler yorumun için, Amin diyorum canım

5 Mayıs 2010 13:02