Nasıl Bir Dünya?

Yazarlarımız

Hangi Konularda Yazdık?

Kim Ne Yazdı?

Sayfalar

2 Nisan 2010 Cuma

Yumurta düşmanı kuzulara kahvaltı

.
Oğlumun sabah kahvaltılarında yumurta yememesi aylardır beynimin içini kemirirken, ciğer yemeyen kuzuların annelerinin pudinge ciğer püresi eklediklerini okudum biryerlerde.. Ciğerli puding yiyen kuzulara acımış olsam da o an benim de fikrim geldi ve kendimize yaptığım krebi biraz değiştirip oğluma uyarladım. Malzemelerimiz şöyle :


1 büyük krep için


1 irice yumurta

1 çay bardağı süt

Un

Tereyağ


Yanında servis yapmak için krem peynir ve bal.


Önce yumurta derince bir kaba kırılır, çırpılır, süt eklenir, çırpmaya devam edilir. Üzerine yavaş yavaş un eklenirken çırpma işi devam eder. Kıvamının ocaktan yeni alınmış muhallebi gibi olması gerekiyor.

Daha sonra teflon tava 1 tatlı kaşığı kadar tereyağ ile yağlanır, ocakta ısıtılır, krep hamuru tavaya dökülür, alt-üst edilerek pişirilir. Ben pişme işleminden sonra üzerine biraz daha tereyağ sürüyorum, kuzu için.


Sonra bu krebin bir kısmı krem peynire, bir kısmı ise bala daldırılarak kuzulara yedirilir.

4 yorum:

BİR Çay İÇİP KALKACAKTIK:) dedi ki...

AFİYET OLSUN OĞLUNA

HAYIRLI CUMALAR

Cuma günü, bana çok salavat getirin. Çünkü Cuma günü, şahitlerin hazır olduğu bir gündür. Yani o günde melekler, (ibadet edenlerin yanında) hazır bulunurlar. Sizden biriniz bana salavat getirdiğinde, (bitirinceye kadar) salavatı melekler tarafından bana sunulur.
[Hadis (İbn-i Mace)]

2 Nisan 2010 12:12
R. Berin Tuncel dedi ki...

Sevgili Filiz paylaşımın için teşekkürler ama neden burada salavat getirmekten bahsettiğini anlayamadım.Peygamber Efendimiz herşeyin usûlüne uygun yapılmasını tavsiye etmiştir aynı zamanda.Eğer birşeyler anlatmak istiyorsan kendi sitende bunu yapabilirsin.Yazıların altlarına yorum bırakarak bu yapılamaz.
Saygılarımla! Hayırlı cumalar.

2 Nisan 2010 14:31
Özden dedi ki...

Filizcim bir baktım aynı tarifi yazmışız:)))Hadi beraber yapalım birgün...

2 Nisan 2010 16:41
Hilal dedi ki...

Ellerine sağlık Filiz, bayılırım krepe:)

2 Nisan 2010 17:31