Nasıl Bir Dünya?

Yazarlarımız

Hangi Konularda Yazdık?

Kim Ne Yazdı?

Sayfalar

3 Nisan 2010 Cumartesi

Bebek Yemeği


Bir kaç yıl önce, bebeği olan bir arkadaşımızı hastanede ziyaret ettikten sonra, bebeği ve annesini hastanede bırakmış, babayı alıp evlerine gitmiştik. Bebeğin babası, eşim ve bir arkadaşımız daha mutfağa girmiş, soslu makarna ve domates salatasından mürekkip bir akşam yemeği hazırlamışlardı.

Aman allahım! Ne makarna, ne salataydı...

Makarna, bildiğimiz salçalı, soslu makarna idi. Salatanın içinden de, domateslerin sapları, yaprakları çıkıyordu ancak hayatımda yediğim en lezzetli yemeklerden birisiydi.

Bir kaç hafta önce, doğum yapan başka bir arkadaşımızı ziyarete gittik. Bebeğin babası bize mükemmel bir sofra kurmuştu. Çorba, bildiğimiz salçasız, sade mercimek çorbasıydı. Ama ne çorbaydı :))

Ana yemek ise; normalde, sırf vitamininden mahrum kalmayayım diye ancak salataya çiğ çiğ doğrayarak yiyebildiğim brüksel lahanalarını içeriyordu. Ve ben o lahanaları hmmm... oyy.. offf.. ham... humm.. hayatımda yediğim en lezzetli yemek, ne koydunuz siz bunun içine diye diye... lüp lüp yuttum :))

Bilemiyorum... Bebek Yemeği adını taktığım bu yemeklerin lezzet hikmeti yeni doğmuş bebeklerde mi, gelirken lezzet, bereket getiriyorlar? Yoksa yemekleri yapan babalarda mı, kızlarının şerefine marifetlerini döktürüyorlar? :))

Şimdilerde yine minik bir kızımız dünyaya geldi, henüz onun yemeğini yiyemedik :)) Çok lezzetli olacağından emin olduğum için, o günü iple çekiyorum :)

Gelelim brüksel lahanalı bebek yemeğimizin tarifine:

Bir miktar yağda, istediğiniz kadar arpacık soğanı, istediğiniz kadar havuçla, 5-10 dakika kadar soteliyorsunuz. Havuçları yarım parmak büyüklüğünde doğrarsanız görüntü açısından güzel olur, yoksa benimkiler gibi ortalıkta görünmezler :)

Daha sonra, istediğiniz kadar brüksel lahanasını, yine istediğiniz kadar patatesle soğan ve havuca ekliyorsunuz. Patatesleri de yine görüntü açısından soğanla lahanın boyutlarında doğramanızda fayda var :)

Bi 5-10 dakika da onları topluca kavuruyorsunuz.

Tuz, karabiber ve istediğiniz diğer baharatları da ekliyorsunuz.

1 çay bardağı kadar soğuk su ekliyor ve kapağını kapatıyorsunuz.

Kısık ya da orta ateşte, lahanalar yumuşayana kadar pişiriyorsunuz.

Ben dün akşam ikinci kez yaptığım bu yemeğe, biraz da mantar ekledim. Çeşitlemelere açık bir yemek, keyfinize ve kafanıza göre takılın :))

0 yorum: