Nasıl Bir Dünya?

Yazarlarımız

Hangi Konularda Yazdık?

Kim Ne Yazdı?

Sayfalar

1 Nisan 2010 Perşembe

Pekmezli Tahinli Bisküvi


Düşündüm de ben çocuk olsam, ne yediklerimin faydasıyla ilgilenirdim, ne de ne kadar doğal beslendiğimle. Çocuk olsam bir tadına bir de görüntüsüne bakardım. Annem de doğallığıyla ilgilensin o benim işim değil der çıkardım işin içinden:) Bu bisküvi tarifinde şeker yerine pekmez var. Tahin seven çocuklar için tahin eklenebilir. Ayrıca yulafın sindirim sistemine faydalarını düşünerek, yulaf unu ile yaptım. 

Malzemeler: 

Bisküvi İçin:
125 gr tereyağ
yarım bardak pekmez
2 tatlı kaşığı tahin
1 su bardağı buğday nişastası
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
alabildiği kadar yulaf unu
Un hariç diğer tüm malzemeleri iyice yoğurun. Yağ iyice ellerinizde eriyip sıvı bir kıvam aldıktan sonra da yavaş yavaş unu ekleyin. Kulak memesinden biraz daha sert olmalı ki pişerken yayılmasın. Merdaneyle incecik açın veya elinizle de inceltebilirsiniz. Kurabiye kalıpları ile şekillendirip 180 derece fırında pişirin. Çok kısa sürede pişiyor. 

Royal icing için:
1 yumurta beyazı
5 damla limon 
1,5 su bardağı ince çekilmiş pudra şekeri




Yumurtanın beyazı ile limonu mikserde bembeyaz köpük halini alana kadar çırpın. Ardından pudra şekerini yavaş yavaş ekleyerek mikserle karıştırın. Krem şanti kıvamına geldikten sonra üzerine streç kaplayıp ( üzerine deymesine dikkat edin yoksa kuruma yapıyor ) buzdolabında doğal gıdaları ( natural food coloring ) hazırlayana kadar bekletin.

Doğal gıda boyası nasıl hazırlanır:
Bordo renk için pancar
Mor renk için kırmızı lahana
Yeşil renk için ıspanak
Turuncu renk için havuç kullanabilirsiniz. Boya elde etmek için istediğiniz sebzeyi ufak ufak doğrayın, üzerini örtecek kadar su ilave edin ve 1 kaşık şeker ekleyip iyice yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra rondodan geçirin ve ister hamurunuzu renklendirmede, isterseniz icing renklendirmesinde kullanın. Renklendirdiğiniz icing  eğer sıvılaştı ise üzerine pudra şekeri ekleyerek kıvama getirebilirsiniz.

Afiyet olsun miniklere...





4 yorum:

Yasemin Aktuğ dedi ki...

Ellerin dert görmesin nefis görünüyorlar. Doğadan elde edilecek renk kısmına bayıldım. Süper fikir

1 Nisan 2010 12:25
BİR Çay İÇİP KALKACAKTIK:) dedi ki...

ellerine sağlık.

1 Nisan 2010 13:41
Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

üzeri renkli renkli görünce "pöfff gıda boyası" diye düşünmüştüm ama utandım resmen:) çok başarılı ve çok eğlenceli. tek sorum şu: yumurta akı dondurucuya konmuş da olsa çiğ kalmış olmuyor mu? zararsız mıymış çocuklara? gerçekten bilmediğim için soruyorum

2 Nisan 2010 15:11
Hilal dedi ki...

Yasemin ve Filiz yorumlarınız için çok teşekkürler

Hülya, orasını ben de düşünüyorum aslında. tam bilemiyorum zararlı mı değil mi.. bir de şu var, içimizde az da olsa bir tereddüt olacaksa, naturel gıda boyamızı direk kurabiye hamuruna ekleyebiliriz. O zaman kurabiye yeşil, kırmızı, sarı, turuncu .. .olur ki eminim çocuklar bunu da severek yerler. hem de biz rahat etmiş oluruz:) sevgiler

2 Nisan 2010 17:30