Nasıl Bir Dünya?

Yazarlarımız

Hangi Konularda Yazdık?

Kim Ne Yazdı?

Sayfalar

30 Mart 2010 Salı

Buğday Çorbası


Gerekli Malzemeler:
  • Haşlanmış buğday
  • 1 adet yumurta
  • 3 kaşık un
  • 2 su bardağı yoğurt
  • tereyağ
  • nane,kırmızı biber
  • tuz

Buğday Çorbası pişirmek için öncelikle buğdayı haşlamak gerekiyor. Bu zahmetli bir iş olduğu için bir seferde yarım kilo kadar buğdayı haşlayıp 1,5 avuç kadar olacak şekilde poşetlere koyarak derin dondurucuya koyabilirsiniz. Böylelikle her seferinde buğday haşlamak zorunda kalmazsınız.
Yapılışı:
Orta büyüklükte bir tencere yumurtayı,yoğurdu,unu koyup iyice karıştırın. Sonra tencerinizi su ile doldurun ve daha önceden haşlamış olduğunuz buğdayı içine koyup orta ateşte karıştırmak suretiyle pişirin.
PÜF NOKTASI: Tuzu çorbanız piştikten sonra ilave edin ki çorbanız kesilmesin
Çorbanız piştikten sonra tereyağında kırmızıbiber ve naneyi kızdırın ve çorbanızın içine ilave edin.
İşte bu kadar basit aynı zamanda çok besleyici bir çorba.
Ayıptır söylemesi Gazihan bu çorbayı çok seviyor ve abartısız 2-3 kase içiyor.
Umarım minik yavrularınızda severek içer bu çorbayı.
Afiyet olsun

10 yorum:

Müge kızın annesi dedi ki...

oo kokusu buraya kadar geldi ellerine sağlık

30 Mart 2010 16:41
Hilal dedi ki...

deneyeceğim, enfes görünüyor, ellerine sağlık...

30 Mart 2010 17:11
Aklımdakiler... dedi ki...

Ellerine sağlık, ben bunun içine bir avuç kadar haşlanmış nohut da ekliyorum.. Emre de bayılarak içiyor.

30 Mart 2010 17:46
Yasemin Aktuğ dedi ki...

teşekkürler arkadaşlar. haşlanmış nohut fikrini sevdim deneyeceğim. sevgiler

31 Mart 2010 16:11
burcu d. dedi ki...

cok lezzetli görünüyor, eline saglik!

31 Mart 2010 23:15
Yasemin Aktuğ dedi ki...

Sağol Burcu. sevgiler

1 Nisan 2010 12:26
Berna dedi ki...

Ben de bu çorbayı çok yaparım, ama asla baklagillerden herhangi birini haşlayıp suyunu dökmem. Buğdayı düdüklüde çok çok az suyla pişiririm. Nerdeyse suyu kalmayacak şekilde, besin değerini koruması için :)) Sevgiler ve elinize sağlık :)

1 Nisan 2010 15:12
Yasemin Aktuğ dedi ki...

Kesinlikle Berna. bende sana katılıyorum. Ben özellikle sulu haşlıyorum ki daha sonra başka çorbalarda o suyu kullanmak için. Seninde dediğin gibi asıl besin değeri suyunda. makarnaydı mantıydı bunları bende daima suyunu dökmeyecek şekilkde veya v-buzluğa koymak kaydıyla haşlıyorum.

4 Nisan 2010 22:08
Yelish dedi ki...

Bu ara bende bugdaya taktim ve buzluk postei harika bir fikir Yasemin ! Simdi hemen haslayip , kaldiracagim.
Ayrica Bernanin verdigi fikir de super.
Bende pilavi asla sade suyla yapmam , ispanak sapipirasa yapragi atiyourm dondurucuya , tavukla haslayip , sogutuyorum suyu ve onunla pilav yapiyorum.
Ben gidip bugdaylarimi hasliyim simdi :)

Thank you canim

9 Nisan 2010 21:25
Yasemin Aktuğ dedi ki...

Afiyet olsun Yelizcim. yarasın kuzuya

11 Nisan 2010 20:42