Nasıl Bir Dünya?

Yazarlarımız

Hangi Konularda Yazdık?

Kim Ne Yazdı?

Sayfalar

4 Mart 2010 Perşembe

Olur ya..

Bebeğimi daha kucağıma bile almamıştım "Bebeklerimle" hayalleri kurmaya başladığımda. Yaşadığım, planlı bir gebelikti. İlk 5,5 ay kanamalar ve düşük tehditleriyle geçmişti. Son raddeye gelmeden banyo bile yapmasına izin verilmeyen gebelerdendim. Sonrası çok keyifli geçmişti. 5,5. aydan sonra arayı kapatmak için günde en az 2km yürüyüş demişti doktorum. Hiçbir zaman bulantı, aşerme yaşamadım. Bir kez tansiyonum 3' e düştü, tam da vızır vızır arabaların olduğu bir caddede karşıdan karşıya geçerken. Yönümü şaşırıp geldiğim tarafa dönmüşüm. O gün de gebeliğimin müjdesini almıştım zaten. Her zaman olumlu baktım bir daha anne olmaya. Çok da düşündüm neleri tekrarlarım? Neleri bir daha yapmam? Neleri denerim?

Gebeliği bir düşüneyim: İlk önce normal bir doğum için şansımı denerdim. Çünkü bebeğimin ilk 1,5 ayının tadını çıkarmak isterim. Hamilelik süresince "ev okulumuz" sekteye uğrardı sanırım. Bir problem olmadıktan sonra oğlumu yine okula göndermezdim. Doğuma kadar içimde daha az endişe olurdu ve daha çok keyfini çıkartırdım. Dünyanın en rahat işyerinde de olsam yine işi bırakırdım. İkinci bebek için en büyük tereddütüm bu konuda zaten. Bir son dakika golü daha yememek için gerekirse 10 doktor değiştirebilirim. Çocuk doktorumuza devam ederdim. O kadar ilgili, ayrıntıları o kadar iyi aklında tutuyor ki; en az annem kadar yardımcı olmuştur bana. "İyi görünüyorsun seni ertesi gün taburcu edelim mi?" lerin yer boşalsın diye söylendiğini aklımda tutup 3-4 gün odamı terk etmezdim.

Yeniden anne olduğumu bir düşüneyim: Desteksiz kesinlikle başa çıkabileceğimi düşünsem de; bu kez yardımları seve seve kabul edip, teklif etmeyenlere de arsızlık yapıp ben yardım teklif ederdim. Eşimin gözünün yaşına bakmayıp her türlü angarya işi seve seve üstüne atardım-bu konuda çok ciddiyim-Uykusuzluğu daha az dert ederdim ve 4 kişilik bir yatağa geçiş yapardık. Yine istediği kadar emzirirdim. Bununla birlikte emzik ve biberon konusunda daha ısrarcı olurdum. İkinci bebekle, isim koyma sırası bana gelmiş olurdu -eşimlekur'a çekmiştik o kazanmıştı.

Yine de bu yazdıklarım her şekilde esneyebilir. Bunu aklımdan hiç çıkartmazdım. 


2 yorum:

k.i.s.d. dedi ki...

Zihnimiz paralelmiş, onu gördüm okuduklarımda.

4 Mart 2010 14:18
ElfAna dedi ki...

Hakikaten oyleymis k.i.s.d. "Aniden" dusuncesi beni de urkutuyor ustelik:)

4 Mart 2010 16:31