Nasıl Bir Dünya?

Yazarlarımız

Hangi Konularda Yazdık?

Kim Ne Yazdı?

Sayfalar

9 Ocak 2010 Cumartesi

HERŞEYİN 2 KATI

Bazen tek çocukla baş edemezken aklıma gelen tek isim Gülden oluyor. Herşeyin 2 katını yaşıyor sevginin,üzüntünün,sevincin...


O yüzden Gülden ile bu röportajı yapmak deneyimlerini sizlerle paylaşmak istedim.







1-Kaç yaşında anne oldun?


35


2-Kaç çocuğun var?


Emre ve Elif adında ikizlerim var.


3-Emre ve Elif'i kollarına aldığında neler hissettin?


Erken doğdukları için yoğun bakımdaydılar. Kollarıma almak için uzun süre beklemek zorunda kaldım. Bu duyguyu diğer anneler gibi yaşayamamak üzücüydü; sarılamamak,koklayamamak,emzirememek ki her anne başka ne ister ki?


İlk doğduklarında geleceği pek düşünemiyorsunuz. Zaten bir aksilik olur diye çok korkuyor insan ve sadece görmek bile yetiyor buna da şükür diyorsunuz.


4-Bebeklerin ne kadar süreyle hastanede kaldı?


Elif 27 gün, Emre 4o gün. Benim için bir ömür, geçmek bilmeyen uzun günler... Emre de çok ciddi sağlık durumları vardı.


5- Emre hastanede, Elif evde iken neler hissettin?


Öncelikle miniminnacık bir canlı giriyor eve. ( Elif 1550 gr, emre 1850 gr doğdu.) Uzun süreli uyuyordu bu yüzden nefes alışverişini bile hissetmek için sürekli kontrol ediyordum. Yüzüne her baktığımda gözlerim doluyordu. Emrenin de elbet eve geleceğini düşünüyoruz tabi ama sorunlarının olması hergün başka başka sorunların çıkması eve gelişini geçiktiriyor moralimiz kırıyordu. Emreyi de hergün 2 defa görmeye gidiyorduk.Bazen görmemize izin vermiyorlardı. İşte bu dayanılmaz oluyordu gerçekten.


6-Lohusalık dönemini nasıl geçirdin, özellikle ikiz annelerine önerilerin nelerdir?


Ben lohusalık dönemimden hiçbirşey anlamadım ki. Eve çıktığım ilk günden itibaren günde 2 defa sonraları sık sık hastaneye gitmem gerekiyordu. Yorgunluktan sütüm azaldı kendimle hiç ilgilenemedim. Hastane ve ev arasında mekik dokudum. O yüzden annelere sağlıklı bir öneri veremeyebilirim. Ama olması gerekn anneliğin tadını çıkarmak.


7-Çocuk yetiştirmenin keyifli ve zor yanları nelerdir?


Gelişimlerini izlemek çok heyecan verici. Onlarla ilgilenmek oynamak,yemekler hazırlamak çok keyifli. Tabi yiyorlarsa.Yemek sorunu varsa işte bu zor. Birde sürekli geleceği düşünerek davranıyorsunuz bu gerçekten zor bir durum.


8-Sence çocuklar hangi yaş dönemide anneyi daha çok zorlar?


Zor bir soru. Belirli dönemlerde bazı zorlukları atlatırken yerini daha farklı ölçülerde zorluklar alıyor. Şu aralar beni zorlayan ikisi arasında ki kıskançlık.Bu konuda davranışlarımı ayarlamak gerçekten zor.


9-İkiz annesi olmanın zorlukları ve güzellikleri nelerdir?


İki kardeşin aynı anda büyümesi çok hoş. Elif ve Emre birbirinden çok farklı çocuklar. Aynı anda yetişen iki çocuk ve birbirlerinden farklı.Bazen ikisinden de aynı iyi davranışı bekliyorsunuz ama sonuç istediğimiz gibi olmuyor. İşte bu noktada zorlanıyoruz. İkisiylede farklı ve değişik duygular yaşıyoruz. Ne kadar zor olsa da iyi ki ikiz bebek dünyaya getirmişim ve çok şükür ikiside sağlıklı


---Yasemin AKTUĞ---

1 yorum:

aysema dedi ki...

Allah kolaylık versin. İkisini de sağlıkla büyütün. Sevgilerimle...

8 Ocak 2010 22:08