Nasıl Bir Dünya?

Yazarlarımız

Hangi Konularda Yazdık?

Kim Ne Yazdı?

Sayfalar

9 Ocak 2010 Cumartesi

Çoook uzaklardan bir anne..

Aslında onunla yüzyüze tanışamadık.
Eşimin bu yaz gezdirdiği bir ailenin annesi, Kerri Luecke..
Blogumdan takip edenler bilir, eşim özel yat kaptanı ve bu yaz oğlumun akşamüstü olan doğumuna o sabah gelerek son anda yetişmişti. O hafta Kerri ve ailesini gezdirdi ve bize daha sonra Amerika'dan çooook güzel hediyelerle dolu kocaman bir paket göndermişlerdi. O dönem eyp, bu aileden çok etkilenmiş, ben de röportaj yapmak için sürekli mailleştiğimiz Kerri'yi seçtim..



* Kaç yaşında anne oldunuz?
İlk bebeğimi kucağıma aldığımda 25 yaşındaydım.

* Kaç çocuğunuz var?
3 çocuğum var. Micheal 26, kızım Brianna 17 ve küçük oğlum Adam 14 yaşında.

* Bebeğinizi ilk kucağınıza aldığınızda neler hissettiniz?
Onları ilk gördüğümde içim sonsuz bir mutluluk ve heyecanla doldu..

* Çocuklarınızı büyütürken ne gibi zorluklarla karşılaştınız?
Çocuklarım büyürken bazı sıkıntılarımız oldu.
Büyük oğlum Micheal'ın bazı özel gereksinimleri var. Çok nadir rastlanan bir sendromu var, öğrenme güçlüğü ve hareket geriliği problemi var. Birçok farklı hastanede tedavi gördü, ameliyat oldu. Neredeyse hiç arkadaşı yok ve vaktinin çoğunu evde geçiriyor.
Kızım Brianna, epilepsi hastası. Tedavi süreci onu çok yoruyor ve sıkıyor. Bunun en kötü yanı sosyal hayatını çok olumsuz yönde etkilemesi. Çok utangaç, sessiz ve içine kapalı bir kız. - Bu arada bize gelen hediyelerin hepsini Brianna seçmiş ve kendisi paketlemiş, çocukların oyuncakla ve giysileriyle çekilmiş fotolarını görünce çok mutlu olmuş..-

* Sizin için çocukların en zorlayıcı dönemi ne zamandı?
13-18 yaş arası ergenlik dönemi. Henüz olmadıkları halde birer yetişkin gibi hissediyorlar. Amerika'da buna 'All about me' dönemi deniyor yani dünyayı kendi etraflarında dönüyor sanıyorlar :)

* Annenizle benzer yönleriniz var mı?
Annemi 2 sene önce kaybettim ve her geçen gün ona daha çok benzediğimi anlıyorum. Gençliğimi düşündüğümde aklıma ilk gelen annemin ne kadar donanımlı bir kadın olduğuydu. Müzik ve sanatla ilgilenirdi, harika bir aşçıydı, çok hassas ve çevresine karşı çok duyarlıydı.


Birçoğumuz çocuğumuzun uyku düzenini, diş sancısını... dünyanın en önemli şeyiymiş gibi dert edip akıl danışırken başka anneler bambaşka sorunlar yaşıyor..
Tüm anneciklere kuzuları ve eşleriyle mutlu yıllar..

---Elfeyp---

0 yorum: