Nasıl Bir Dünya?

Yazarlarımız

Hangi Konularda Yazdık?

Kim Ne Yazdı?

Sayfalar

20 Aralık 2010 Pazartesi

Anneler Bir Aradayken

Bebeğim gül gibi kokuyor.Melek gözleriyle gülümsüyor bana.O kadar çok içime işlemiş sevgisi, o kadar ayrılmamış ki benden nefesi...Anlata anlata bitiremiyorum.O benim evvelimdi, ahirim oldu, o benim parçamdı, ruhumun da, vücudumun da bir parçası.Onu bu kadar severken, başka birşey görmeyen gözlerim, başka konuda konuşmak istemeyen dillerimin bir kusuru olur mu? Ne olur mazur görün, eski konuları hatırlayamam, o konuşmaları yapamam artık, yapsam da zevk alamam....

İşte o yüzdendir 2 anne yanyana geldiğinde konu sadece ve sadece "çocuk" etrafında döner.Araya sıkışan "dağınık veya ilgisiz koca" sızlanmaları olsa da, ana konu hep çocuktur.

"Güldü bugün...Nasıl da güzel gülüyor.Zaten dönemiymiş, artık mimikleri daha belirgin olacakmış.Neee sizinki de mi?Ay ne şekerrrr...."

5 kadın hayal edin aynı sehpa etrafında.1'i bebeğinin gaz problemini anlatırken, bir diğeri mutlaka duyduğu doktor tavsiyelerini dile getirir.Diğeri yeni emekleyen bebeğini sehpanın köşesinden korurken, kalan ikisi birbirlerinin bebeklerini kucaklarına alıp agucuk yaparlar.

Ahhh güzel hayat...Herkes bebeğiyle, herkes mutlu.

Sonra biri bebeğinin kilosunu sorar ötekine.Diğerleri hemen kulak kabartır.Gelen rakam çoksa, kimi maşallah der, kimi mamanın etkileri(!)nden konu açar.Gelen rakam azsa eğer, biri teselli eder anneyi, diğeri anne sütünün faydalarından açar konuyu.

Olmadı mı? İlk buluşmayı atlattıktan sonra diğer görüşmelerde kilosundan, boyundan veya yediklerinden bahsetmeden, yüzeysel verdiğiniz bilgilerle, bol "maşallah"larla geçirirsiniz konuşmaları.

Annelik böyledir işte.Sonuna kadar sade ve dürüst olmaya çalışırken son derece politik ve gizemli kalmanız gereken dakikalarla zorlanır, bir de üzerine "nazar" değer korkusunu yaşamazken bile yaşatılır haline gelir, yine de bir araya gelmenin güzelliğinden ve meraklarınızdan vazgeçemezsiniz.

Ama anneler, biliyorsunuz, kıyas yok!...Çocuklar arasında da, sizin aranızda da.Herkes olduğu veya olmaya çalıştığı kadar iyi bir annedir.Anneler kendileri olduğu sürece çocukları için iyi anne olacaklardır."En iyi anne" sadece çocuğunuz tarafından tanımlanan bir sıfat ve sizi her iki cihanda da mutlu edebilecek tek değerdir.Nolur fazlası için üzülmeyin!

Bu hafta bir araya gelen annelerin konuşmalarından, komik veya hüzünlü hallerinden, kıskançlıklardan ve kıyaslardan bahsedeceğiz.

Güzel yorumlarınızla fikirlerinizi beyan etmeniz dileğiyle...

1 yorum:

yasemin dedi ki...

çocuklar büyüse de gündem her zaman onlara ait!okuları,dersleri,ödevleri, aşkları ...İyi ki varlar!!

22 Aralık 2010 11:26