Nasıl Bir Dünya?

Yazarlarımız

Hangi Konularda Yazdık?

Kim Ne Yazdı?

Sayfalar

17 Ağustos 2010 Salı

Gülen yüzlü Güler'e...



Hamileliğimi ilk öğrendiğimde, ilk işim doktora gidip herşey yolunda mı öğrenmek oldu. İlk olunca tabi insan meraklanıyor, herşeyi öğrenmek istiyor:) Doktorumun adı belliydi aslında. Şöyle ki çokça ismini duyduğum, birçok kişinin methettiği bir doktor. Hiç başka araştırma yapmadım, çünkü ismi "Mehmet Öz" gibi markalaşmış diyebileceğim bir doktordu benim gözümde. İlk kontrollerde beklentilerim aslında daha çok sohbetten yanaydı ama doktorum o kadar meşguldü ki ultrasonla bakıyor, kilomu kontrol ediyor, tansiyonuma bakıyor ve zamanı geldikçe gerekli testleri istiyordu. Sonuç olarak da bana tavsiyelerini özet şekilde sunuyor ve bir sonraki randevu tarihimizi belirliyordu. O sıralar hamile olan arkadaşlarımdan doktorlarının yanında 40 dk kadar kaldıklarını, bebeğin gelişimini ince ayrıntılarıyla anlattıklarını işitiyor ve doğrusu özeniyordum:) Ama doktorumdan da vazgeçemiyordum, dedim ya Dr Öz gibiydi benim ve birçok insanın gözünde.


Zamanla kendimi telkin ettim. Bana iyi bir hatip olması değil, iyi teşhisler koyabilmesi lazım dedim kendi kendime. Adı gibi güler yüzü, tatlı dili, acele de olsa ilgilenmesi benim için yeterli geldi bir süre sonra. Zaten internetten bebeğin hafta hafta gelişimini resmen ezberliyordum. Aynılarını bir de doktorumdan papağan gibi dinlemeyi de artık istemiyordum. Ona giderken GÜVENDE hissediyordum kendimi. Ufak tefek sıkıntılarda bile o kadar rahatlatıcı konuşmalar yapıyordu ki, bana da lazım olan buydu. Bilmediğiniz bir durum karşısında güvende olmaktır ilk isteğiniz. Aynen bebekler gibi. Bilemedikleri durumlarda farkettiyseniz kendilerini riske atmazlar. Çok iyi bir analisttir bebekler, risk analizini iyi yaparlar. Aynen öyle, ben de GÜVENDE hissedip ekstra birşey de beklemez olmuştum.


Bebeğim bu çok güvendiğim güler yüzlü kadının ellerinde dünyaya geldi. Doğum öncesi ve sonrası gerek işyerinden, gerek evinden çok rahatsız etmişliğim var kendisini. Hep aynı serin kanlı sesiyle ve ses tonuna bile yansıyan güler yüzüyle karşıladı beni. Bugün diyorum, yeniden tercih yapacak olsam, yine onu tercih ederim. Çünkü benim doktorumda aradığım ilk şey GÜVEN...

0 yorum: