Nasıl Bir Dünya?

Yazarlarımız

Hangi Konularda Yazdık?

Kim Ne Yazdı?

Sayfalar

10 Temmuz 2010 Cumartesi

Misafir Anne - Tatilden Yeni Döndük

Tatilden Yeni Döndük - 1- Hazırlıklar


Çocukla tatile mi gidilir diyenlere inat, 9 aylık kızımızla yaptığımız ilk tatilden dün döndük.


Tatildeyken de yazabilirim sanmıştım ama iyimser bir tahmin olmuş.Çok yoğun bir tatil geçirdik :)

Eşim ve ben tatil köylerini pek sevmemekle birlikte kızımızın birçok ihtiyacını çok daha rahat karşılayabileceğimizi düşünerek ilk tatilimiz için Club Voyage Sorgun'u seçtik.

Birlikte geçirdiğimiz bir haftamızı düşündüğümüzde küçük ayrıntılar dışında doğru tercihler yaptığımızı düşünüyorum.

Bizim işimize yarayan küçük ipuçlarını sizlerle paylaşmak istiyorum.

Gitmeden 1 hafta önce tatile götürülecekler listesi hazırlayıp gözönünde tuttuk böylece o hafta aklımıza geldikçe ekleme yapabildik (tırnak makası)

Bizim listemizde aşağıdakiler vardı, umarım sizin için de faydalı olur...

Yiyecek:

süt/kahvaltı tahılı/muhallebi/gece tahılları(su & sütle yapılabilecek değişik alternatifler almak faydalı)

keçi peyniri

pekmez

yoğurt makinası (bebeğiniz bizimki gibi alerjik ve yalnızca keçi yoğurdu yiyorsa)

cam rende

termoslu çanta/buz (meyve püresi için)

biberon/kap/kaşık/önlük
Giysi:

Elbise

Bikini

Şort & t-shirt & şapka

Yelek & hırka
Uyku:

uyku oyuncağı

uyku cd'si

penye pike

Deniz:

huggies mayo

güneş kremi (30 faktör)

terlik

havlu

şişme havuz

simit (swim trainer)

yanık kremi

Diğer:

ateş düşürücü şurup

vitagil

kanguru

fotoğraf makinası (yedek kart)

şampuan/sünger

nemlendirici

alt değiştirme pedi/medili/bez

Tatilden Yeni Döndük - 2- Otelde
Listemizi hazırladık, bavulları doldurduk, kendimize mümkün olduğunca az giysi aldık, küçük hanımın şimdiden bir koca bavulu ve sırt çantası olmuştu bile :)

Hazırladığımız listeden en çok işimize en çok yarayanlar swimtrainer yüzme simidi (E-bebek) ve şişme havuzdu.(Joker)

Omuzlardan geçen emniyet kemeri sayesinde 1 yaşından küçük çocuklarda da güvenle kullanılabiliyor.Kollarımızdan kayar mı diye düşünmeden bebeğimiz ve biz denizin keyfini çıkarabildik.

Ada,yemekleri yabancılamasın diye yanımızda dondurulmuş birkaç kavanoz ev yemeği de götürmüştük . Ama Voyage'daki yemekleri çok keyifle yedi,donmuş olanları yedirmeye ihtiyaç duymadık.Bize tecrübe oldu.

Yatak konusu da otelin verdiği chicco park yatak sayesinde hemen çözümlendi.

Bizim listede olmayan çok önemli bir detay mama sandalyesi, otelin mama sandalyeleri güvensiz ve rahatsızdı, her yemek saati binbir güçlükle mama sandalyesinde Adayı zaptetmeye çalıştık. Yanınıza ikeada satılan kolaylıkla demonte edilen uygun fiyatlı sandalyelerden almanızı tavsiye ederim.

Yanımıza bol bol oyuncak almamız otelde zaman geçirirken çok işe yaradı.Tatile çıkmadan doktorumuzla 9.ay randevumuz vardı, tatille ilgili de her türlü sorumuzu önceden sorduk. Örneğin deniz 10:00-16:00 arası yasak ve havuz tamamen yasak. En sevdiği şey havuzda yüzmek olan benim için zorlu bir yasaktı ama uyduk.

Otelde değişik restoranlar olduğundan biz italyan, fransız, meksika vs değişik yemekler yemek istedik. Bunun için de rezervasyonumuzu 8:30 sonrasına yaptırdık.Böylece ana restorandaki farklı seçeneklerle kızımızı doyurduktan sonra keyifle yemeğimizi yedik.Genellikle arabasında uyumayı başardığı için akşamları odaya kapanmak zorunda kalmadık.

Bir uyku rutininiz varsa bunu çok bozmamakta yarar var, böylece çocuğunuz bir sonraki aşamada ne olacağını biliyor olacak. Bu da ona güven verecek. Müzik bizim uyku rutinimizin bir parçası olduğundan Adanın uyku cd'sini mp3 playerımıza yükledik. Böylece arabasında müziğini dinleyip uyku arkadaşına sarılıp uyuyabiliyordu.

Son gece yunan tavernası Ela Ela'da gece gümbür gümbür yunan müzikleri eşliğinde horul horul uyuyordu Ada'cık.Biz de böylece iki kadeh tokuşturup dans edecek nadir fırsatlarımızdan birini yarattık.

Bebekler için uygun sivri sinek kovucu almak faydalı olabilir, bizden çok onu yediler.

Mümkünse arabaya havlu kılıf alırsanız sıcaklamasını azaltmış olursunuz.

Haziran 2. haftası olmasına rağmen Antalya'da 40 dereceyi bulan sıcaklıklar oluyordu. Bu sıcak havalarda öğle saatlerinde ağaç gölgesinde olması onun için en rahatlatıcı olan. Biz bazen odadaki balkonumuzda şişme havuzu ılık suyla doldurarak sulu oyunlar oynamaya devam ettik, çok keyifliydi.

Tatilden Yeni Döndük - 3- Uçak Yolculuğu


Yolculukla ilgili bir iyi bir de çok kötü seçimiz olmuş, bu tecrübemizi de paylaşmak istiyorum.

Gidiş uçağımız sabah çok erkendi. Ada'mızı uykusundan uyandırıp taksiye bindik.

Havaalanına geldiğimizde uyanmış etrafı merakla inceliyordu. Bebekli yolcular online check-in yaptıramıyorlarmış. Bebekli yolculara verilecek yerler önceden belirliymiş. O nedenle check in yaptırmak zorundasınız, uzun süre sırada beklenebiliyor. En az 2 saat önce havaalanında olmakta fayda var.

Güzel bir uygulama, bebek arabasını uçağa binene kadar teslim etmenize gerek yok.

Uçağa binerken size daha önceden verilen torbaya koyuyor ve görevlilere teslim ediyorsunuz. Sonra da bagajlarla beraber teslim alıyorsunuz.

Doktorumuz kalkışta ve inişte bebeği emzirmemiz gerektiğini ya da biberon vermemizi söylemişti, kulakları tıkanmasın diye. Her türlü zamanlama, sıcaklık ayarlaması süt yapımı vb. çabalardan sonra uçak kalkmadan Ada elimizden sütü zorla alarak, içti, bitirdi ve uykuya daldı.

Uçak yere indiği an da gözlerini açtı. Harika bir yolculuktu, benim kızım büyümüş abla olmuştu.

Fakat dönüşte Ada o kadar abla olamamıştı :) çünkü annesi akşam uçağını seçmişti.

Günün bütün yorgunluğunu üzerinde taşıyan bebeğim, Sideden Antalya havalimanına 1 saat süren otobüs yolculuğunda harabolmuş bizi de perişan etmişti. Havalanına yakın otel balmaya devam :) Uçakta da her türlü süt, su, emzik, oyuncak, şarkı, müzik tekliflerimizi redderek uykuya dalamadığı her ekstra dakika için daha da sinirlenerek uçağı birbirine kattı.

O kadar çok ağladı ki, önümüzde oturan teyze gözboncuklu tespihini verdi de biraz teselli buldu. Uçak inişe geçtiğinde hiçbir şey emmediği için kulakları da tıkandı ve ağrıdı ki ağlamasının şiddetini daha da yükseltti.

Sıkışık tıkışık uçakta bir de bebek kemeriyle bağlı bir halde bizden o kadar sıkılmıştı ki, yere indiğimizde bavulları beklerken, uçakta bizimle aynı 3lüde oturan ablasının kucağına çıktı ve orada uyuyakaldı.

Herkesin çocuğu elbetteki farklıdır ve onu en iyi anne babası tanır. Çocuğunuzun rahat uykuya daldığı saatler ne zamansa o saatlerdeki uçakları tercih etmeniz hayatınızı kolaylaştırabilir. Özellikle yemek saatine ve günün tüm yorgunluğunun çıktığı akşam uykularına denk getirmemeye özen gösternmenizde fayda var.

Tatilden Yeni Döndük - 4- Eşiniz ve Siz


Bu tatil çocuğunuzla ilk tatilinizse, eşinizle daha önce gittiğiniz tatiller gibi olmayacağını en kısa sürede kabullenmekte ve yeni durumun keyfini çıkarmakta fayda var. Biraz özeleştiri .. biz de ilk birkaç gün, başbaşa gittiğimiz tatiller gibi bir beklentimiz olduğundan, biraz hayalkırıklığı yaşadık. Yorgunluğumuza karşın, birbirimize karşı daha anlayışlı olmamız gereken zamanlar da geçirdik. 3. gün bunun farklı bir tatil olduğunu , etraftaki onca minik ve ailesine baktığınızda da anlayıp kabul ediyorsunuz :)

İşe birbirinizin ihtiyaçlarını anlamaya çalışmak ve birbirinizi suçlamamakla başlayabilirsiniz. Biriniz çocuğunuzla 1 saat ilgilenirken, diğeri katılmak istediği aktivitelerden birine katılabilir. Birlikte başbaşa zaman yaratmaya çalışabilrsiniz...

Akşam Ada arabada uyuduktan sonra iskelede mp3 playerda düğünümüzdeki ilk dans parçamızı dinleyip biralarımızı yudumlamanın tadı da başkaydı...

Rum tavernasında kadehleri tokuştutup dans etmenin de...

Babayı dart oyununda yenilirken alkışlamanın da, anfitiyatrodaki showları izlerken ellerini çırpıp çığlık atan minik kızımızı mutlu görmenin de... İlk kez ayakları kuma değen miniğin tek ayağını kaldırmaya çalışması da, simitte biriken deniz suyunu içip, sulara yumruk tekme vurarak bizi sırılsıklam eden kızımızı görmenin de...hepsinin tadı başkaydı, hepsi bir ilkti ve hepsi çok keyifli ve özeldi...

Sonuç olarak her zamankinden biraz daha fazla yorulacak, aktivitelerden biraz daha eksik kalacaksınız, bazen yemek yemeye fırsa bulamayacaksınız, bazen de kendinizi yalnız başınıza bir kadeh şarap içerken bulacaksınız, eşiniz bebeği gezdiriyor olacak.

Ama umuyorum bütün bir haftasını anne ve babasıyla geçiren, yeni dünyalar keşfeden ufaklıkla aranızdaki bağı siz de çok daha güçlenmiş bulacaksınız.


Herkese çok eğlenceli, bol neşeli tatiller!

Sevgiler,

İLKİZ ÖZCAN SÖNMEZ

http://annebabaokulum.blogspot.com
annebabaokulum@gmail.com

3 yorum:

ELİF dedi ki...

Çok güzel ve yararlı bi yazı olmuş, tebrik ederim.

13 Temmuz 2010 01:16
Unknown dedi ki...

Seni kutlarım güzel kızım. Çok iyi ve başarılı bir anne olduğunun bilmem farkındamısın?
Tatil anılarınızı okuyan anneler eminim bundan çok yaralanacaktır. Başarılarının devamını diliyorum. Ada'cığımı çok özledim (tabii sizleride), bu akşam sizleri görmeye geleceğim. Baba :)

13 Temmuz 2010 13:51
Yasemin Aktuğ dedi ki...

Merhaba İlkiz, bende geçen hafta yazı yazmıştım ve otel tatili önermiştim. çünkü bizde 1 ay önce kadar eşimin iş toplantısı nedeniyle voyage sorgundaydık. bizde çok memnun kaldık.Senin kız küçük olduğu için mama sandalyesi konusunda haklısın ama biz çok rahat ettik özellikle tekerlikli olması beraber yemek almamızı sağladı ve bu çok hoşuna gitti. çok güzel önerilerde bulunmuşsun eline sağlık. sevgiler.

13 Temmuz 2010 17:48