Nasıl Bir Dünya?

Yazarlarımız

Hangi Konularda Yazdık?

Kim Ne Yazdı?

Sayfalar

9 Temmuz 2010 Cuma

İki aşık bile birbirini unutur

Bodrum' dan başka birşey düşünülmez Bodrum' da... Alpi aramıza katılana dek durum buydu bizde :) Aslinda ayaklanana kadar demek daha doğru. Bagajımız tıka bası dolu olurdu geçen seneye kadar. Puset, kum oyuncakları, materyaller, favori oyuncaklar, kitaplar, mama ekipmanları, bol ıslak mendil, ilaçlar, bezler... 
Büyüdükçe bavulun içeriği değişti tabii ki. Daha hafifledik. 
İlk tatilimize Alpi 2,5 aylıkken çıktık. Önce köye, ardından Bodrum' a. Yolculuk çok zevkli geçmekle birlikte oldukça uzun sürmüştü. Oto koltuğuna geçiş yapana kadar pek sıkıntı çektiğimi söylemem. Yollarda her eğlenceyi, O' nun dikkatini çekebilecek her ayrıntıyı değerlendiriyorduk. Kantar da tartmak dahil:)


Yollarda alışveriş molaları da verdik. Emmekle ilgili herşey O' nun için "Maa" idi ve iç çamaşırlarını "Maa! Maa!" diye yeri göğü inleterek deşmişti.
Çocuk dostu mağazaları da yine lehimize kullanırdık, hala da öyle yaparız. Kilosu uygun geldiğinde oto koltuğuna oturmamak istememe krizlerini yine oyuncaklarla, yollardaki inek, keçi ve koyunlarla atlatırdık. Uyurdu, uyanırdı, emerdi, yemek yerdi, türküler, şarkılarla hedefe varırdık. Ondan sonrası zaten daha eğlenceli geçerdi. Bodrum' daysak 16:00' dan sonra deniz, o saate kadar park, yürüyüş, kedi, köpek, böcek incelemeleri, oyunlar, ev gezmeleri, akşam yemeğine kadar deniz sefası, yemekten sonra da gece yarılarına kadar da uzun yürüyüşler ve park ziyaretleri.
Canımız akşam plajda keyif yapmak mı istedi? Hemen düzenek kurulur, akşam pikniği ayarlanır, örtüler serilir, oyuncaklar saçılır ve gözümüz üzerinde sohbet muhabbet..
Bodrum' da bar tecrübelerimiz de oldu oğlumuzla. Masalar kumsalda, açık alan, loş ışıklar ve hafif bir müzik. Çantamızdan yine örtüler, kum oyuncakları, bir de minik el feneri. O keyifli biz keyifli :)
Köydeysek eğer, sabahtan akşama kadar uyku, yemek ve tuvalet ihtiyaçları haricinde pek tanımayız birbirimizi. Çiçek, böcek ve her türlü küçük&büyükbaş tanıtımı, hamak keyfi, su oyunları, balık yakalamak, taş kaydırmak, meyve&sebze toplamak...Araya köy düğünleri sıkıştırırız. Müzik aletlerine bakar, el atmak ister, olmadı oynar.
Bir tatilimiz çok konkutucu geçmişti bizim için. Kuvvetli bir lodos çıkmıştı ve Alpi keyifsizdi. Pusetine rüzgarlığını geçirdik ve 20dk sonra hala ses seda yoktu. Kaldırıp da bir dokununca ateşinin çıkmış olduğunu farketmiştik. 40' a çıkan ateşle kendimizi en yakın sağlık kurumuna atmıştık ve 45dk sonra normale dönmüştü. Bir 6. hastalık tecrübesi yaşamış olduk. 
Şimdiye kadar hep aile, akraba, eş-dost takviyesi yaşadık. Bu sene umuyoruz ki farklı belde de otel tecrübesi yaşayacağız. O zamana kadar çocuklu tatil anılarım böyle sevimli ve güzel olacak. .

























0 yorum: