Nasıl Bir Dünya?

Yazarlarımız

Hangi Konularda Yazdık?

Kim Ne Yazdı?

Sayfalar

11 Haziran 2010 Cuma

Kendim olmak ,örnek olmak isterim

Her zaman endişelerim vardı ki halende var .Şu teknoloji çağında ,birçok şey dejenere olmuşken ve halen okumayan ,kendini eğitmeyen ve klasik yöntemleri göz ardı etmeyen bu toplumda ben nasıl bir anne olmalı idim ?
Kendi yetişme tarzım annemin örneği olmalı mi idim ,yoksa annmin bir üst modeli olan ablamı mı örnek almalı idim.
Annelik kulaktan dolma şeylerle mi yönlenmeli ?
Beklenen an gelip hamile olduğumu öğrendiğimde başladı içimde çırpınmalar ,görmeli,duymalı ,okumalı idim .Elbette ki hayatımda yer alan 2 kişinin rolü çok önemli ve büyüktü ,onların tecrübelerine sığınmamak ,onları kendime bi nebzede olsa rol almamak imkansız gibi idi .
Annem ile elbette yaş ve zaman farkı vardı ama bildiği tecrübe ve deneğimleri kullandım tabiki ve her an paniklediğimde beni sakinleştirip yol gösteren annemin amaklerini ödeyemem .Bana hep güvendi ve bunu vurguladı sadece bilmem gerekenleri söyledi gerisini bana bıraktı.
2 çocuk annesi ablam peki o neler öğretti ;özveriyi ,sabır etmeyi ,okumayı ,araştırmayı,ne kadar küçük olursa olsun onları birey kabul etmeyi öğretti .Yol gösterdi bana okuduklarını paylaştı,sende oku araştır dedi sağolsun benim canım.
Hamile kaldığım andan itibaren hep okudum ,araştırdım ,duymadığım ,bilmediğim şeylerle tanıştım .Kızım için kurduğum blog sayesinde birsürü arkadaş edindim .Onların tecrübelerini okudum kendime yol edindim.Kitaplara baş vurdum ,kendime göre aldım okudum .
Kendim olmak ve en iyi şekilde ona bir anne olmak hedefim ,bu yolda elbette doğrular ,yanlışlar yapıyorum ,mükemmel değilim ama iyi bir anne olmak için gayretliyim diyebilirim .Umarım bir gün dönüp baktığımda ne mutlu işte binlerce örenek arasında bende varım diyebilirim .

2 yorum:

Adsız dedi ki...

sana örnek olabildiysem ne mutlu bana. Biliyorum ki senbenim kat be kat üstümde bir anne olacak senden sonra anne olacaklara örnek olacaksın. yazıların bir harika tebrik ediyorum seni canım

13 Haziran 2010 19:50
ELİF dedi ki...

Sen çok tatlı ve çok iyi bir annesin.

14 Haziran 2010 09:03