Nasıl Bir Dünya?

Yazarlarımız

Hangi Konularda Yazdık?

Kim Ne Yazdı?

Sayfalar

9 Nisan 2010 Cuma

Sadece bir hık mık..


20 günlüktü Alpi ve gece yarısına doğruydu. Annem ve RifBaba mutfakta bulaşık, yarının yemeği ve Alpi' miz üzerine yoğunlaşmışlardı. Beni yarım saat kadar önce yatağıma yollamışlardı. Uyumak ne mümkün.. Kalkıp kalkıp yavrumu izliyordum. Bir öpücük kondurdum alnına, yan yatışını ve yastıklarını kontrol ettim, yatağa uzandım. 
Yorucu bir gün geçirmiştim. 
Hani insan ne tam uyur ne de uyanıktır; gözler kapanmıştır da sesleri yarı duyar halde uykuya geçiş anı vardır ya o haldeyim. Zayıf bir hık mık sesleri geldi Alpi' den. Gözlerim hafif aralandı. 1 haftalıkken bebek reflüsü olduğunu öğrenmiştik. "Kustu mu acaba?" diye geçirdim içimden. Emzireli çok olmuştu. "Olsa olsa biraz sızıntıdır. 1 saat sonra ne de olsa emzirmek için uyanacağım" diye kendimi uykuya teslim etmeye başlamıştım. Bir mızıltı; ufak, hoşnutsuz bir ses daha bekledim, duyamadım. 
3-5 sn geçmişti ki, yardımsız doğrulamayan ben "Ne yapıyorum? 1 dakika sonra uyusam ne olacak ki?" diye zıpladım yerimden. Bebeğimin yanına gittim. Yatağının üzerinde sinekliği vardı. Oda karanlıktı. Yine de hayretle sırtüstü dönmüş olduğunu gördüm. 1 dakika önce yan yatırıp, iki tarafından da yastıklarla desteklememiş miydim? 20 günlük bebek döner mi? Herhalde uykusuzluktan şaşırmıştım. Sinekliği kaldırmamla beraber, kelimenin tam anlamıyla şok olup dondum: Alpi' min ağzından köpükler çıkıyordu!! Suratı mosmordu ve hiç kıpırdamadan öylece sırt üstü yatıyordu! Sonrası sanki hızlandırılmış görüntü gibiydi. Sırtına vurduğumu, elimi ağzına soktuğumu, salladığımı, sarstığımı, yine sırtına vurduğumu, arada ağzını köpüklerden temizlediğimi hatırlıyorum. Kalbim beynimde zonk zonk atıyor gibiydi. Böyle anlarda soğukkanlı duruşumla bilinirim. O gece anneme ve eşime seslendim, deliler gibi bağırdım. Hatırlıyorum. Ve sesimin çıkmadığını da hatırlıyorum. Nihayet bebeğim gözlerini açtı. Mutfağa koşup ikisinden birinin kollarına bıraktım ve çöküp ağlamaya başladım. İçeridekiler beni öyle görünce çok korktular. Ağlayarak neden gelmediklerini, sesimin çıkmadığını bile bile sordum. 
Sonraki 7 ay, yani bebek reflüsü yüzünden kusmalar bitene kadar, eşimle 2 geceleri 2 saatlik nöbetlerle uyuduk. Dışarıdayken bile 5dakikada 1 kulağımı ağzına dayayıp nefesini kontrol ediyordum. Çok yıpratıcıydı. 
Oğlum bu yaz 4 yaşında olacak. O' nu neredeyse kaybediyorduk. 1dakika sonra kalksaydım yatağımdan o gece... Siz siz olun, 20 günlük bebek dönmez demeyin. Hele ki bebek reflüsünü ciddiye alın. Ben gidip yine oğluma sarılacağım...

14 yorum:

Burcu.. dedi ki...

Çok çok çok iyi bilirim bunu. Ya 1 dakika sonra baksaydım. Bende aynısını yaşadım ya; ya 1 dakika sonra girseydim odaya.
Çok ağladım okurken çok; ben ki kaya gibiyimdir; ama kendi yazdığımı bile okurken ağlıyorum, sizinkinde iyice kopmuşum. Biliyorum çünkü o çöküşü, o şükürü, o ya duymasaydım kalkmasaydımları.
Düşünmesi bile insanın beynini uyuşturuyor.

Allah kimseyi ama kimseyi böyle bir korkuyla eğitmesin..
Allah Alpi'nizi size bağışlasın..

9 Nisan 2010 11:37
Unknown dedi ki...

Tüylerim diken diken oldu, Allah göstermesin bir daha.

9 Nisan 2010 11:45
Sibelbek dedi ki...

Allah göstermesin hiçbir anneye evlat acısını. Ne kadar can yakan bir deneyim... Geçmiş olsun tekrar...

9 Nisan 2010 12:23
annesiningülü dedi ki...

Canım iyiki kalkmışsın anne içgüdüsü herhalde... tekrar tekrar iyiki kalkmış diyorum içimden. çok çok geçmiş olsun.

9 Nisan 2010 16:15
Yasemin Aktuğ dedi ki...

Ay Allah kşmseye evlat acısı yaşatmasın. çok zor bir deneyim olmuş.

9 Nisan 2010 16:29
Fifi Croissant dedi ki...

Bu konuda okuduklarim icinde en korkunci sizin hikayenizdi bence. Olume en yakini... Allah korumus.
Bir arkadasimiz 4 aylik bebegini bu sekilde kaybetmisti seneler once. 15 dakika once kontrol ettikleri bebecik onlar yemek yerken yan odada hik dahi demeden gidiverdi, reflu yuzunden... Cok gecmis olsun size de bebeginize de...

9 Nisan 2010 22:11
sule_bilge dedi ki...

ay amanın.ben sadece yan yatırma,ve nefes alıyor mu kontrollerini yaşadım.çok geçmiş olsun elfana.ne duygudur.of of.canım alpim benim

12 Nisan 2010 01:45
R. Berin Tuncel dedi ki...

Elfanacım çok geçmiş olsun,Allah hepimizin yavrularını bağışlasın...

16 Nisan 2010 19:58
esra dedi ki...

okurken ağladım ,söze gerek varmı?

30 Nisan 2010 15:11
Adsız dedi ki...

Hello ωοuld you mind shaгіng which blοg platform you're working with? I'm going to ѕtart my οωn
blog ѕoon but I'm having a difficult time deciding between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design seems different then most blogs and I'm loоking fοr something completely unіquе.
P.S Soгry for gеtting οff-topic but І hаd
to ask!

Lοoκ at my homepage Http://Pinterest.Com

22 Şubat 2013 16:50
Adsız dedi ki...

Fantastic goοds frоm you, man. I havе understanԁ your stuff previous to аnd you're just extremely great. I really like what you have acquired here, really like what you'гe stating
аnd the way in which you say it. Үou make it entertaining аnd yоu
stіll care for to kеep it smart. I сan not wait to гead far more
from you. This is really a great web sіtе.

Hаve a lοok at my homeрage SEOPressor

23 Şubat 2013 01:51
Adsız dedi ki...

Spοt on with this wrіtе-uρ, I аctually believe this sitе
needs muсh more attention. I'll probably be back again to read more, thanks for the info!

My weblog :: wedding dresses

9 Mart 2013 04:06
Adsız dedi ki...

What's up, its fastidious piece of writing about media print, we all be familiar with media is a fantastic source of data.

Also visit my page seopressor version5

9 Mart 2013 18:03
Adsız dedi ki...

Magnificent website. Lots of helpful information here. I am sending it to several friends ans also sharing in delicious.
And of course, thank you to your effort!

Feel free to visit my weblog canlı tv bedava

9 Haziran 2013 10:09