Nasıl Bir Dünya?

Yazarlarımız

Hangi Konularda Yazdık?

Kim Ne Yazdı?

Sayfalar

12 Nisan 2010 Pazartesi

Minik Sanatçılar


Boyama ile ilgili birkaç çalışma yapmak istememe rağmen, oğlum pastel boyaları direk ağzına atıp tadına bakmak istediğinden, şimdiye kadar tam bir muvaffakiyet sağlayamadık:) Dolayısıyla ben de sanat çalışmalarımıza alternatif yöntemler arayışına girdim. Bu yöntemi daha çok kırık pastel boyalar ile yapmışlar ama ben kendime göre farklı bir yöntem geliştirdim. 


İlk olarak ihtiyacımız olan malzemeler:

Renkli kağıt
Makas
Kapaklı bir kutu
Birkaç Nohut veya fasülye
Parmak boyaları
Biraz elyaf, iğne ve iplik


İlk olarak kağıt ve makası alıyoruz ve kutumuzun içine sığabilecek şekilde kağıtları küçültüyoruz. Ben yaklaşık A5 boyutunda kestim ve kutumuza tam olarak sığdı.




10 tane nohut alıp, 5 tanesinin üzerine elyaf diktim. Diğerleri ise sadece ses çıkarma amaçlı kullanılacaklar. Elyaf dikilen her bir nohutu farklı bir renk parmak boyası ile boyadık.




Kutumuzun içine kağıdı rulo şeklinde yerleştirdikten sonra, boyanmış ve boyanmamış nohutları kutunun içine attık. Kutunun kapağını kapattıktan sonra sıra geldi kutuyu sallamaya. Nohutlar çok şirin ses çıkardıkları için zaten minikler sallamaya bayılıyorlar:)) Sonrasında da çok şirin bir çalışma ortaya çıktı, mutlaka deneyin derim.

2 yorum:

Urfa Tutkunu dedi ki...

Paşamın ellerine sağlık. Ne güzel boyamış öyle. Bana da boyasııınnnnnnnn

12 Nisan 2010 13:25
Hilal dedi ki...

tamamdır:)

12 Nisan 2010 14:01