Nasıl Bir Dünya?

Yazarlarımız

Hangi Konularda Yazdık?

Kim Ne Yazdı?

Sayfalar

5 Şubat 2010 Cuma

Dünyalar Güzeli Çirkin Kargam

Dünyalar Güzeli Çirkin Kargam
Doğuma 1 hafta kala rüyamda masmavi gözlü, esmer, kıvırcık saçlı bir oğlan çocuğu doğurmuş, o rüya'nın etkisinden çıkamamış, kara kaşlı anne ve babadan masmavi gözlü bir bebek beklemeye başlamıştım. (hamilelik işte...) Doğum zamanı geldi çattı , derken doğum oldu. Gazihan'ı kucağıma verdiler. " Aman Allahım bu da ne ! " dedim içimden. "Bu benim çocuğum mu? "

Gazihan, hamileliğimin 5. ayından beri ters pozisyonda olduğu için yüzünün bir tarafını iç organlarıma dayadığından , yüzünün sol tarafı çökük sağ tarafı çıkık, bir gözü büyük bir gözü küçük, alnında kocaman kırmızı doğum lekesi olan kara gözlü kara saçlı bir oğlan çocuğunu verdiler kucağıma. O an kimselere belli etmemeye çalıştım hayal kırıklığımı.

Herkes bebeği emzirmeye çalışırken ben ileride estetik yaptırırız diye düşünüyordum.Hastaneye bebek bakmaya gelenler güler yüzle kapıdan giriyorlar bebeği görünce yüzlerinin ifadesi bir anda değişiyordu.

Derken çocuk doktoru muayeneye geldi. İlk sorum " yüzü neden yamuk, gözü neden küçük" oldu. Doktor, 2-4 ay arasında herşeyin normale döneceğini, merak etmemem gerektiğini söylediğinde nasıl rahatladığımı anlatamam. Ziyarete gelenlere hemen açıklama getiriyordum "doktor 2-4 ay arasında düzelir dedi" diyerek onlara çirkin karga mı güzel göstermeye çalışıyordum.

Ertesi gün sabaha kadar bebeğime bakıp bu benim oğlum mu diye sordum kendi kendime. Sonra her kucağıma aldığımda eli elime her değdiğinde "benim dünyalar güzeli çirkin prensim" diye sevmeye başladım. Annelik hormonları çalışmaya başlamıştı.

Hastaneden eve çıkarken gururlu ve mutlu yürüyordum. Çünkü dünyanın en tatlı en yakışıklı oğluyla evimize gidiyordum.

Yasemin

5 yorum:

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

ay kıyamaaamm. gazihan'ın şimdiki tatlı tosbağa hallerini düşününce hiç inanasım gelmiyor. btuna da kulağına kadar kıllıydı doğduğunda. köse ebeveynler olarak ciddi şok geçirdiydik :)

5 Şubat 2010 14:31
İlknur dedi ki...

Ah ah kim inanir Gazihan yakisiklisinin o hallerine simdi :)

Ayni seyleri yasamisiz ayrica :) Bir dogdu normal dogum yuzunden kafa yamuk :) Yuz mosmor. Alninin ortasinda koca bir dogum lekesi. Hala da gecmedi bu arada. Hulyanin dedigi gibi kulaklar kil icinde. Bir de yag keseleri var kulaginda. Kendimce bir hobbit dogurmusum gibi.. O haliyle bile onu o kadar guzel bulmustum ki. O zaman dogum yazisinda hatta omrum boyunca guzel mi cirkin mi oldugunu hic bilemeyecegim bir cocugum var demistim. Hala da fikrim degismedi. Bir cocugun guzelligini zekasini anneden dinlemeyin. Anneler icin onlar hep superler...

5 Şubat 2010 14:57
annelili dedi ki...

Tarzınızı beğeniyorum. Duygularını süslemek yerine, net bir şekilde anlatmanı...

7 Şubat 2010 18:59
Yasemin Aktuğ dedi ki...

Hülya sorma o kulak kıllarını biz saç sanmıştık o kadar uzundu yani.
İlknur bizimkininde doğum lekesi tamamen geçmedi ama artık sadece ağladığında ortaya çıkıyor.
annelili teşekkür ederim siteni bu sayede ziyaret etmiş oldum Aslı çok tatlı maşallah. Görüşmek üzere.

7 Şubat 2010 22:22
Adsız dedi ki...

nekadar güzel tariflemissiniz icinizdekileri sicacik bir yazi olmus...
bizde tam tersi olmustu.kizim normal dogumla kar gibi beyaz masmavi gözlü kkoca kabak kafali bisiydi esimle daha güzel bir cocuk olabilirmi diye kendimize sormustuk...

8 Şubat 2010 11:48