Nasıl Bir Dünya?

Yazarlarımız

Hangi Konularda Yazdık?

Kim Ne Yazdı?

Sayfalar

22 Ocak 2010 Cuma

Topuksuz olmaz...

Her ne kadar şu aralar stilim emzirmeye en uygun bluz ve altına eşofman ile sınırlı olsa da!, pazartesi itibariyle yine kariyer annesi oluyorum. Neyse ki resmi kıyafet zorunluluğu olmayan, jean giymenin toplantı dahil tüm ortamda uygun olabildiği ve ne kadar kokoş olursanız olun kaldıran bir sektörde çalışıyorum.

İşte benim stilim:

Topuksuz mu???
Topuksuz mu???, daglarkizi tarafından Diane von Furstenberg ile yaratıldı


İlk kıyafet benim günlük iş kıyafetim olabilir rahatlıkla. Esneyen, yumuşak bir kumaştan dar jean, üzerine dökümlü, az abiye bir bluz. Bunun yerine siyah ya da gri dar bir tişört de olabilir.
Ayakkabılar mutlaka topuklu.

Benim olmazsa olmazım topuklu ayakkabı. Daha küçücük bir kızken, "büyüyünce topuklu ayakkabı giyeceğim" dermişim. Gerçi sonra ben büyürken ayak numaram pek büyümedi. 34 numara ayaklara topuklu ayakkabı bulmanın zorluğunu da tahmin edersiniz. Yine de vazgeçmedim topuklu sevdamdan ve jean dahil, her türlü kıyafetimin altına topuklu giymeye devam ettim. Tabii parmak arası terliklerim, hamileliğimde giydiğim babetlerim (ki babetten hiç hoşlanmam ama ilaç gibi geldiler), gezilerde giydiğim spor ayakkabı, sandalet ve botlarımın da yeri ayrıdır.

İkinci kıyafet yine iş kıyafeti olabilir. Ama akşam işten sonra bir yerlere gideceksek, daha da uygun olur:) Genelde elbisede robadan ve uzun elbise tercihimdir. Etek pek tercih etmem. Ayakkabılar nefis değil mi:)

Fazla takı kullanmam. Yüzük ve kolye favorimdir. Taşlı, sade yüzükler tercihim. Kolyede ise üstüste zincirler ya da birkaç kolye üstüste kullanırım. Gözlerimin ışığa duyarlı olması sebebiyle yaz kış güneş gözlüğü kullanırım.

Şalları ve fularları severim. Yumuşak, pastel renkli, dolu dolu duran şallar hoşuma gidiyor.
Çantanın kullanışlı olması çok önemli. Resimdeki gibi bir çanta arıyorum bir süredir. Aşırı büyük olmayan, içinde çok cebi olan, deri, rengi de herşey uyabilecek gibi, ki uzun zaman kullanabileyim, her kıyafetle birlikte çanta değiştirmek durumunda kalmayayım.

Parfümüm Estee Lauder Pleaseure. Bayılıyorum kokusuna. Ama zaman zaman farklı parfümler de kullandığım olur.

Makyaj yapmaya bayılırım. Genelde pudra, allık, rimel ve ruj kullanırım. Özellikle ruja bayılırım. Pastel tonlardan kıpkırmızıya kadar ruh halime göre kullanırım. Markete giderken bile en azından bir ruj sürerim.

İşte benim stilim bu. Kariyer yapan anne. Bana kalırsa aynı zamanda rahat anne.
Pazartesiden sonra esas koşuşturma başlıyor. Bakalım nasıl bir kariyer yapan, rahat anne olacağım, nasıl bir stilim olabilecek? Yaşayarak öğreneceğiz değil mi?

Bana ve kızıma şans dileyin... Kolayca, rahatça, zevkli geçsin günlerimiz. Şu ilk haftayı bir atlatalım, gerisi kolay:)

7 yorum:

k.i.s.d. dedi ki...

Pleasures çok uzun süre kullandığım harika bir kokudur. Gucci envy Me tahtını salladı ama yine de özledim bak şimdi. Kat kat elbise ne güzel öyle.. zevkli seçimler..

22 Ocak 2010 13:38
Adsız dedi ki...

A-ha! İşte kıskandığım, imrendiğim, topuklu ayakkabılı anne profili! :)

Pleasures'ı ben de uzun süre severek kullandım. Hem çok hafif ama çok da kadınsı bulurdum, güzel bir koku gerçekten.

Sana yeni başlayacak olan hayatında başarılar!

22 Ocak 2010 18:14
Unknown dedi ki...

K.i.s.d. teşekkürler. Envy me de süperdir.

Blogcuanne, topuğa alışıyor insan ama ara vermemek gerek! Bakalım 1 yılın ardından nasıl bir etki yapacak ayaklarıma topuklar...
İyi dilekler için teşekkürler. Pazartesiden itibaren çalışan anne oluyorum kelimenin tam anlamıyla!

22 Ocak 2010 21:17
Yasemin Aktuğ dedi ki...

süper bir seçim olmuş

22 Ocak 2010 23:38
Unknown dedi ki...

Sevgili Yasemin, teşekkürler:)

23 Ocak 2010 18:26
Kadınsak Burdayız dedi ki...

Güzel bir şeçim Tebrikler

24 Ocak 2010 19:52
Unknown dedi ki...

Kadınsak burdayız, teşekkürler. Ne güzel bir nick!

24 Ocak 2010 20:37