Nasıl Bir Dünya?

Yazarlarımız

Hangi Konularda Yazdık?

Kim Ne Yazdı?

Sayfalar

19 Ocak 2010 Salı

Akademik ve rahat anne

Yurdum annelerini genel olarak (ben dahil) hamilelikten önce ve sonra diye ikiye ayırmak da fayda var. Zira evlilik fotoğraflarına baksan, ful makyaj, süper saçlar, ve incecik bel ile kombin olmuş muhteşem kadından, bebek sonrası pek eser kalmaz :)
Ben diyeyim emzirmek tatlı ihtiyacını körükler (bilimsel bir araştırma değil ama ben de öyle oldu en azından), siz deyin bu duruma sığınıyorsun ve ha babam yiyorsun, aman canım boşver zaten bir kere hamile olunuyor, bir kere de lohusa... Çevre de tetikliyor, "ye ye süt olsun". Zaten bezelye yutmuş barbie bebeklere benzeyen yurdum ve dünya mankenlerinden olamayacağım ve onların kırdığı 6,5- 7 kiloluk rekorlarıyla falan uğraşamayacağım.

Takıyorum altıma gri eşofmanımı, henüz demir damlası lekesi ve kusmuk ile tanışmamış bir düz siyah yada herhangi bir renk penye tişörtümü, üstüne bir de fazlalık örten uzun siyah hırka, tamamdır, budur.
Kızım da ogün onunla çok oynamışsam "iyi annesin" diye hediye sticker yapıştırdı mı değmeyin keyfime, tişörtüm de, hayatımda renklendi, napalım varsın birkaç kilocuk fazlalık olsun :)

Böyle yazınca sanılmasın ki, fazla kilolarımla yaşamaya çoktan alıştım. Azmettim ilk doğumdan sonra, 12 kilo vermişliğim vardır. O dönem kendime tamı tamına 3 beden küçük pantolon alıp, arkadaşımla iddiaya girip (şiddetle tavsiye ederim, hem iddiayı hem de küçük beden giysi almayı) ve artık son 2 kiloyu bekleyemeyip, o pantolonun içine girip, nefes alamaz vaziyette, kapısına kendimi zor atmış, sonradan da bağırsaklarım düğümlenmesin :) diye fazla tutmamıştım üstümde, ama iddiayı kazanmıştım, fazlalıklarımdan da kurtulmuştum, isteyince oluyor yani.


Benim tarzım


-Kariyer Yapan Anne (Bu anne hem dışarda çalışır,hem evine, hem çocuğuna vakit ayırır.Koşturan bir kimliğe sahiptir)
-Rahat Anne(Bu anne ne yapıyor olursa olsun giyiminde rahatlıktan ödün vermez)
-Kokoş Anne(Takar takıştırır,bebeği kucağında olsa bile şıklığından ödün vermez)
-Ev Annesi(Genelde evde takılır,mutfak önlüğü,terliği ve pijamaları herşeyidir)
-Entel Dantel Anne(Akademik kariyerine son vermeyen,okullu annedir)

Gelelim tarzıma, hep rahatım, hep rahat, ama her şık kıyafete bir spor parça, her rahat kıyafete bir şıklık, bir renk katarım yani. Bu bir kolye, bilezik, küpe olur ki, ben takıdan asla vazgeçemem, ya da bir fular, bir sticker :) yada renkli bir toka. Tanım olarak "entel dantel anneye" uygun olsam da, pratikte spor giyimi tercih ettiğim için "rahat", takıyı çok sevdiğim için "kokoş" hala okula devam ettiğim için "akademik anne"ye giriyorum ki, bu tanımlamaya uyan da "ben" oluyorum, e zaten moda da senin tarzın, yorumun yani kendin, kendi çizgin değil midir zaten?

Ben şimdi de sizinle iddiaya girsem, fotoğraftaki kot pantolonun içine girmeye söz versem nasıl olur acaba?

Başlıksız

---Girne---

4 yorum:

a.c dedi ki...

Sticker'ın bir aksesuar olarak kullanımı:D... Bana da çok hoşuma gitmesine rağmen kolyeler hep ağır gelirdi, bundan sonra sticker deniycem.

19 Ocak 2010 17:59
Girno dedi ki...

Hilal, yorumunu görünce hem sevindim, hem de yazının can alıcı noktasını yakaladığın için (sticker:) sana ayrıca teşekkür etmek istedim :)Şöyle upuzun kolyelere bayılırım ben. Ayrıca stickeri gerçekten kullanıyorum, süper oluyor ciddi ciddi tavsiye ederim :) bir kere arkadaşım tişörtümü nereden aldığımı sordu ve inanamadı, çok da güldü. Kızımın öğretmeni okulda uslu durduklarında yada birşeyi tam olarak yaptıklarında vs. sticker veriyor, oradan esinlendi :) bende gerçek hayata uyarladım gitti :)

19 Ocak 2010 21:38
Deniz dedi ki...

12 kiloyu veren kota da girer:)) Ha gayret

20 Ocak 2010 17:30
Girno dedi ki...

ya ciddi bir motivasyona ihtiyacım var, nutella kaşıklıyorum şu ara, şuan kucağımda :(

20 Ocak 2010 22:13