Nasıl Bir Dünya?

Yazarlarımız

Hangi Konularda Yazdık?

Kim Ne Yazdı?

Sayfalar

7 Şubat 2011 Pazartesi

Nasıl bir evlat?

Anneliğin genel yanlarını konuşaduralım, bir de bize özel yanları var ki, genellemelerin dışında sadece bizim hayalini kurduğumuz...Nasıl çocuk yetiştirilir sorusu çocuktan çocuğa, anneden anneye ve hatta günümüzde farklı internet portallarına göre bile değişiyor.Hepimiz hem fikiriz tabii...Annelik serüveni göreceli ve bir o kadar da eğlenceli.

5 özellikle sınırladık kendimizi bu hafta.Yoksa hem "anne" olup hem de çocuğumuzdan bahsettiğimiz yazılar destan olur, sığmaz buralara...

Birrr... dedim ben kendi kendime..."Saf bir yüreği" olsun.Kirlenmemeye and içmiş.Yüreğinin güzelliği yüzüne vursun, sevsin, sevdirsin kendini her ortamda.Kötülük düşünmesin hiç, düşünmek aklından bile geçmesin.Aklı fikri hep iyilik yapmakta olsun, hem fiziksel hem ruhsal tüm yaşamı boyunca iyilik peşinde koşsun.İyilik yaptıkça da iyilik bulsun! Hep iyilerle karşılaştırsın hayat onu.

İkiiii....Kalbi bu kadar temiz olanın mantığı yavaş işler, bu çok açık.O yüzden mantığını kullanmayı unutmasın.Parlak zekalı, hafızası kuvvetli, öngörüsü geniş bir insan olsun.İyiyi bilirken kötüyü de kaçırmasın.Ne kendine ne başkalarına zarar verecek şeylere boyun eğmesin, eğdirtmesin! Asım'ın nesli demiş ya M.Akif, işte ondan sebeptir koyduk adını biz de..Dizelerdeki gibi* ol diye...

“Âsım’ın nesli… diyordum ya… nesilmiş gerçek;

İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek.”


Üççç....Güçlü kuvvetli olsun.Sağlıklı olması ilk istektir tabi ama güçlü kuvvetli biraz daha farklı.Güçlü olsun ki, elinden her iş gelsin.Çabuk yorulan, yavaş hareket eden, üşengeç ve uykucu bir erkek olmasın.Çoğumuz böyle birine tahammül edemeyiz değil mi?:)

Döörrrtt....Özgür olsun.Vicdanı hür, aklı hür olsun.Herhangi bir mahalle baskısına maruz kalmasın, kalırsa da boyun eğmesin.Doğru bildiğini, doğru şekilde yapsın.Sürü nereye gidiyorsa sorgusuz sualsiz takılmasın peşine.Her bildiğini akıl ve vicdan süzgecinden geçirsin.

Beeşşş....Mutlu olsun yavrum.Parası olsun ya da olmasın, hayatını onu mutlu edecek bir işle geçirsin.Güzel bir yuvası, boy boy uslu yavruları olsun.Anasınn babasının kıymetini bilsin, ilgisini hiç eksik etmesin.


Ben de elimde örgüm, dizimde battaniyem torunlarımı bekleyeyim pembe panjurlu evimin gül kokulu bahçesinde.. Olmaz mı?

Olur olur, neden olmasın:)...

İyi Haftalar

Birben

*Safahat - M.Akif Ersoy

Resim

2 yorum:

BALLI LOKMAM dedi ki...

Hepimizin yavrusu böyle bir evlat olur inşallah...Ne güzel dilekler, her anneye tercüman olmuşsunuz:)))

7 Şubat 2011 12:12
Birben dedi ki...

Beğenmenize sevindim.Bu hafta çok güzel yazılar yazılacağına eminim.Bizi takip etmeye devam edin:)

7 Şubat 2011 13:19