Nasıl Bir Dünya?

Yazarlarımız

Hangi Konularda Yazdık?

Kim Ne Yazdı?

Sayfalar

19 Ocak 2011 Çarşamba

AD EXTRA - Sarıl Bana Anne

Duygu Durgun Köseoğlu bir çevirmen ve ilk çevirisini anne-çocuk ilişkisi üzerine yazılmış olan "Sarıl Bana Anne" isimli kitaba yapmış.

Geçen hafta bahsettiğimiz sorumluluk paylaşımı isimli konumuzla paralel giden bu kitap hakkında Duygu Hanım şöyle diyor:

"Çok kısa bir süre önce yayımlanan, çevirmeni olduğum Sarıl Bana Anne (Doğan Kitap) adlı kitap hakkında size minik bir bilgilendirmede bulunmak istedim.

Çocuk psikolojisi alanında uzman bir isim olan Maria Luisa Ferreros'un dilimize çevrilen bu ilk kitabı aynı zamanda benim de ilk çevirim:))) Bu nedenle heyecanımı umarım mazur görürsünüz...
Çocuklar çizdikleri resimlerle aslında ne anlatmak isterler? Çocuğunuzu tanıyor musunuz? Empati nasıl geliştirilir? Özgüven nasıl kazanılır?Mutluluk genlerimizde mi saklı, yoksa öğrenilebilir mi?
Bu ve benzeri konular içeren kitabın içeriği öyle ilginç ve aynı zamanda eğitici ki , çocuk sahibi olsun olmasın aslında dileyen herkes bir parça olsa bir şeyler öğrenip yararlanabilir."

SARIL BANA ANNE


“Çocuğunuza sarılmayı, ona sevgiyle dokunmayı asla ihmal etmeyin.

Her ne kadar sizden bunu istememiş olsa da, hatta bu hoşuna gitmese ve tepki gösterse bile, bunun için fazla büyüdüğünü düşünseniz de, istediğiniz gibi davranmıyor olsa da, şimdi ne gereği var, deseniz bile ya da hak etmediğini düşünseniz de, kimi zaman sizi zıvanadan çıkarsa da, hatta artık koca adam olsa da… Tek bir dokunuşunuzla ona olan sevginizi göstermiş ve özgüvenini perçinlemiş olacaksınız, belki bu sayede yüzüne güzel bir gülümseme yerleşecek ve çocuğunuzun mutluluğuna siz de katılacaksınız.”

Yazar Luisa Ferreros için, motivasyon ve kendinden emin olmak mutlu bir çocuk yetiştirmenin temelini oluşturuyor.

Ferreros, çocuklarımıza sorumluluk sahibi olmayı öğretmenin, şu an olduğu kadar gelecek için de önemli olduğunu, ancak bu şekilde onların kendilerinden ve hayatlarından emin yetişkinler olmalarını sağlayabileceğimizi söylüyor.

Yazara göre duygusal eğitim en az entelektüel eğitim kadar önem taşır. İkisini bir arada verebilmek çocuğun varlığından memnun ve mutlu bir insan olmasına olanak tanır. Fakat özsaygıyı kibir ve kendini beğenmişlikle karıştırmamak gerekir; güç de olsa, aileler kendilerini çocuklarının yerine koymalı, duygularına önem vermeli ve cezalar vermek ya da onları istemedikleri şeyleri yapmaya zorlamak yerine neye ihtiyaç duyduklarını onları yargılamadan anlamaya çalışmalıdır.

İşte bu görüşlerden hareketle yazılan Sarıl Bana Anne, mutluluğun insanın özünde aranması gerektiğini, çocukların kendilerine saygı duymalarını sağlayarak onları mutlu kılmanın ve geleceğe hazırlamanın yollarını anlatıyor.

Yazarın özellikle eğildiği konu, çocukların özsaygı kazanmalarını, kendi kendilerine yetmelerini ve bu şekilde hem şimdi hem de gelecekte mutlu olmalarını sağlamak.

Ayrıca yazar, eserin bir bölümünü çocukların çizdiği resimler aracılığıyla ne hissettiklerini anlamaya ayırıyor ve bunu ağaç, ev, aile, serbest resim gibi konular üzerinden örnekler vererek açıklıyor.

Yazar Hakkında

Maria Luisa Ferrerós çocuk psikolojisi alanındaki lisansını Barselona Psikoloji Fakültesi’nde tamamladı. Uzmanlığını nöropskiloji alanında yaparak uyku düzensizliği konusunda mastır derecesi aldı. Pórtate Bien, Enséñale a aprender,

Enséñale ver la tele, Si mamá, Olvídate del pañal ve A dormir sin problemas adlı kitaplarını kaleme aldı. Çeşitli dergilerde ve internet sitelerinde yazılar yazan Ferrerós ayrıca TV programlarında çocuk psikolojisi alanında danışmanlık yapmaktadır.

http://www.dogankitap.com.tr/kitap/Sar%C4%B1l+Bana+Anne-1427

3 yorum:

Hülya dedi ki...

Canım güzel paylaşımından dolayı sana teşekkür ederim! Sevgiler, Hülya

19 Ocak 2011 09:45
Unknown dedi ki...

Ben teşekkür ederim, umarım okurlar da benim kadar keyif alırlar, sevgiler...

19 Ocak 2011 11:28
balböcükleri dedi ki...

bazen şimartıyomuyum desemde onlara sarılmayı kucaklamayı koklamayı ihmal etmiyorum etmeyeceğim.zaten çok çabuk büyüyorlar.teşekkürler

20 Ocak 2011 12:36