Nasıl Bir Dünya?

Yazarlarımız

Hangi Konularda Yazdık?

Kim Ne Yazdı?

Sayfalar

29 Kasım 2010 Pazartesi

Çocuklar ve Hayvanlar

Tam 13 sene beraber yaşadık Sunny'le.Babamın bir kış sabahı, hayvanları çok seviyor olmamız sebebiyle evimize getirdiği minik köpekçikti o.Savunmasız, güzel gözleri ve acıklı bakışları olan...

13 sene sonra kanser oldu.Annem onun çok acı çektiğini ve uyutulması gerektiğini söylediğinde iş yerindeydim .Çok ağlamıştım, gözlerim kızarana kadar ağlamıştım.

Çocukların bünyesinde hayvanlar gerçekten dost etkisi yaratıyor.Boylarına uygun buluyorlar diye mi yoksa merhametleri bizden daha fazla oluyor diye mi bilmiyorum, daha çok bağlanıyorlar.

Bu hafta annelerimiz kendi çocuklarının hayvanlarla olan ilişkilerini ve olması gerekeni anlatacaklar.

Annelerin Dünyası olarak, biz, hepimiz hayvanları ve dahası tüm canlıları seviyor ve önem veiyoruz.

2 yorum:

Hülya dedi ki...

Okurken çok duygulandım, bizimde çok sevdiğimiz köpeğimiz vardı, yıllar sonra bu hareketli arkadaşımız, dedemizin evin etrafını çok güzel kapattığı halde bir yolunu bulup yola çıkmıştı ve bir kamyonun çarpmasıyla hayatını kaybetmişti çok üzülmüştüm... Halada düşününce içim bi tuhaf olur.. Sevgiler Hülya

29 Kasım 2010 10:43
Birben dedi ki...

Merhaba Hülya, sessiz dostumuz onlar bizim, inan kardeşim gibi severdim köpeğimi, bir bakışta anlardı sanki beni...Çocuklarımıza mutlaka hayvan sevgisi vermeliyiz, merhamet ve sorumluluk duygusunu arttırıyor.

30 Kasım 2010 09:03