Nasıl Bir Dünya?

Yazarlarımız

Hangi Konularda Yazdık?

Kim Ne Yazdı?

Sayfalar

16 Mayıs 2010 Pazar

Pratik Oda


Asım Alp doğduktan 3 ay sonra İzmit'e taşınmıştık.Ömrünün ilk 1 yılını masmavi bir evde geçirdi.O daha doğmadan önce karar vermiştim oda takımı almamaya.Zaten genel olarak sevmem konsept ürünleri.İlla bize özel olacak, kırığı,döküğü olsa bile.

Bir park yatak ve bize fazla gelen bir şifonyer yetmişti de artmıştı ona.Sonra İstanbul'a geri döndük.Park yataklara,şifonyerlere sığmaz olduk.O zaman devreye portmantomuz  yetişti.Fotoğrafta gördüğünüz, içinde ayakkabıları koymak için rafları olan, montları asmak için kancaları olan bir portmanto.Tesadüf o ki şifonyerle de renkleri aynı:)Hemen içine demir sopa monte edilip gardolaba çevrildi.
Park yatak tarih olunca yeni yatak arayışına girip, yine orjinal olsun diye kasan anne, attı yere yatğı, yaz günü döne döne yatsın istedi.Etrafına minderleri döşedi, tamam.Yeni yatak kışa doğru.


 Odayla ilgili detaylara gelince; Ikea, "evimizin herşeyi" olur kendileri, masa yapmış, iki de sandalye, çok uygundu alıverdik hemen.Çok sevdi, oturur,çizer,sandalyeleri bir yerlere uzanmak için kullanır.Bir de yine Ikea'da satılan sehpalar var, daha uygun,eğer hali hazırda sandalyeniz varsa, ya da daha uygun plastik sandalyelerden kullanılmak isternirse onlardan da alınabilir.Asım Alp sandalyelerini salona taşır,beyaz sehpaları da masa olarak kullanırdı.

Ikea saklama kutuları.Oyuncaklarımızı toplamak için süper çözüm.Altı tekerlekli ve çocuk tarafından da rahatlıkla sürülebiliyor.Hatta başka eğlenceli oyunlarda da kullanılıyor,bakınız yeşil kurbağam ve arabası.


Ikea mama sandalyesi.Çok kahrımızı çekti,artık sığmıyoruz, hem fiziken, hem ruhen.


 Kurbağa bebek.Kuuvak vak vak vak şarkısını söyleten yaratık.Çok seviliyor bizim evde.(Ikea)
Bir de Caillou var, o da evimizin herşeyi:)


Odadan ayrıntılar.Akvaryum,tül,balkabağı avize,gece parlayan yıldızlar ve portremiz.Görselliği geliştirmeye dayalı çalışmalar bunlar.Portre tamamen babanın buldumcuk olmasıyla alakalı:)


Kurnaz fikirler.Yine Ikea'dan aldığımız (reklam ücreti almam lazım yahu:)) file, bezlere mekan oldu.Çek,yakala hoşuma gidiyor.Bir de bir tv programında öğrendiğim pratik bilgi var.Çekmecelere dik yerleştirilen kıyafetler daha az yer kaplar,çekmece daha çok şey alır.Hem de ne alacağınızı rahat görürsünüz.Bende kıta keşfetmiş heyecanı yarattı,bebek kıyafetlerinde birebir etkili.


Fosforlu kalemler.Ağzına sokar korkusuyla almıştım ama yeltenmedi bile.Kağıtlardan çok duvarları çizdi.Duvarlardan çıktı boyalar ama halılardan çıkmayınca çöpe gittiler.Çok pratik bir kumaş kalemlik dikmiştim ona halbuki.Şimdi kuru kalemlerini koyuyor istemeye istemeye.


Son olarak,bebek hallerine döneceğim yine.Sabahları uyandığında balıklı posterine baksın gözü gönlü açılsın diye, mutfak masalarına örtü diye satılan muşambayı kesip çakmıştım duvarına.O zamandan sever balıkları.
Bir de dönencemiz yoktu.Öyle ışıklı,müzikli şeyleri istemedim hiç, cibinlik demiri vardı evde, ucuna oyuncakları,anahtarlıkları,yılbaşı süslerini astım.Olduğu yerde debelenirdi alacağım diye.Ah ah zaman ne çabuk geçmiş aklıma o geldi şimdi iyi mi?...

Bebeklerle zaman öyle çabuk geçiyor ve eşyalar o kadar yıpranıyor ki, hantal takımlardan çok, pratik çözümler ve yaratıcığınızla anı yaşayın derim.

Sevgiler...

11 yorum:

ayşegül dedi ki...

çok güzel odası çok beğendim.
süper fikirler edindim.
güle güle büyüsün odasında boncuk gözlü,paylaşım için teşekkürler...

16 Mayıs 2010 10:53
ElfAna dedi ki...

Istedigini basarmissin o zaman, size ozel olmus. Dik katlama ilginc bir bilgiymis. Yer yatagi fikrini ise her zaman seviyorum. Gule oynaya buyusun Asim Alp

16 Mayıs 2010 13:02
Feride dedi ki...

ben de merveye yer yatağı yaptım ama odanın diğer köşesinde buldum sabahları hep.. :) odanız çok güzel ve kullanışlı .. sağlıcakla büyüsün tosun içinde ..

17 Mayıs 2010 10:41
Birben dedi ki...

Ayşegül teşekkür ederim.

Elfana dik katlamayı mutlaka kullan çok rahat ediyor insan.İç çamaşırları için de ideal.

Merve'nin annesi,bırak dolansın odayı, yaz geldi, sıcaktan çocukları uyku tutmuyor zaten:)))Teşekkürler.

17 Mayıs 2010 10:47
βЄƉΔЯƉЄм dedi ki...

Ellerine sağlık..: Birçok hazır odadan daha estetik ve kullanışlı görünüyor :) çekmecelere konulan dik giysi önerin için ayrıca teşekkürler :)) Sevgiler..

17 Mayıs 2010 15:48
Birben dedi ki...

Teşekkürler bedardem.Eşyalar sadece araç değil mi?
En önemlisi içinde huzurlu ve rahat olmak...

Eşyaları dik katlamaya başlayınca eski stile dönemeyeceksiniz söyleyeyim:)

17 Mayıs 2010 16:19
ikicocukannesi dedi ki...

Dik katlamayı yeni öğrendim, süper bir fikir,

Yaşaın İkea diyorum, benimde öyle bir masa sandalyeye ihtiyacım var, bir türlü fırsat yaratıp alamamıştım...

Kitaplığınız da çok güzel,

Keyifle...

18 Mayıs 2010 10:47
Birben dedi ki...

İkiçocukannesi, kitaplık gözünden kaçmamış.Reklama girer diye fazla üstünde duramamıştım ama senden kaçmadı:)Teşekkür ederim:)

18 Mayıs 2010 11:52
yeliz dedi ki...

birben merhaba,
oda fikirleri çok güzel, uygulamaya geçtim bazılarını:)
ikeadan o masa sandalyeyi gördüm, ama pek içime sinmedi. sağlam mı? çocuk hırpalar mı? plastik almak istemiyorum, bu da pek zayıf geldi:) memnun musunuz?

24 Mayıs 2010 09:15
yeliz dedi ki...

birben merhaba,
oda fikirleri çok güzel, uygulamaya geçtim bazılarını:)
ikeadan o masa sandalyeyi gördüm, ama pek içime sinmedi. sağlam mı? çocuk hırpalar mı? plastik almak istemiyorum, bu da pek zayıf geldi:) memnun musunuz?

24 Mayıs 2010 09:15
Birben dedi ki...

Yelizcim eğri oturup doğru konuşmak gerekirse Asım Alp sandalyelerden birinin sunta olan oturma kısmını göçertti.Ayrıca masanın üzerindeki boya kalktı,çirkin oldu.Şimdi ben 3o küsüre aldım, alalı 9 ayı geçiyor, o paranın hakkını verdi, dağıtana kadar kullandık.Daha uzun süre dayansın dersen 60 küsür liralık olanları vardı, sunta değil ahşap olan, ondan alabilirsin.Hem daha şık o.Plastiği ben de sevmiyorum haklısın.

24 Mayıs 2010 09:23