Nasıl Bir Dünya?

Yazarlarımız

Hangi Konularda Yazdık?

Kim Ne Yazdı?

Sayfalar

13 Mayıs 2010 Perşembe

Biri Deniz'in odasını gözetliyor

Üç buçuk yaşındaki oğlum Deniz'in odası artık bebek odası olmaktan çıkıp çocuk odası olma yolunda ilerliyor. Yakında kardeşi Derin'e transfer olacak olan bu mobilyalar yerini ileride paylaşacakları ranzaya bırakacak.

Deniz'in odasını hazırlarken isminden de hareketle "Deniz" temasını kullanmıştık. Yatak örtüsü, kirli sepeti ve duvara asılan süslerini takım olarak almış, böylece odasına pastel renkli balıklar, ahtapotlar, denizyıldızları doldurmuştuk.

Yatağını ve şifonyerini o zamanlar yaşadığımız Amerika'dan almıştık. Yatağını uzun süre parmaklıklarıyla kullandık. Deniz iki buçuk yaşında yaklaşırken de parmaklıklarını kaldırıp kendisinin kolaylıkla girip çıkabileceği bu hale getirdik.


Bez kullandığı dönem boyunca şifonyerinin üzerine yerleştirdiğimiz minderde altını değiştiriyorduk. Onu kaldırmamızla açılan yere yatarken mutlaka müzik dinlemek zorunda olduğu (!) için CD çaları, bozuk paralarını koyabilmesi için kumbaralarını ve bakım eşyalarının olduğu sepeti koyduk.

Odasını aksesuarlarla renklendirmeyi tercih ettiğim için mobilyaları oldukça sade tuttum. Ikea'dan aldığımız renkli raflar, duvardaki kurbağalı ünite ve balıklı oyuncak sepeti odaya gerekli rengi katıyor.

Deniz de benim gibi bir Charles Schulz ve Snoopy hayranı olma yönünde ilerliyor. Duvarındaki büyük tablo Charlez Schulz'un çizimlerini kendine özgü çizimiyle yorumlayan Tom Everhart'ın bir tablosunun reprodüksiyonu. Duvardaki saat ve boy ölçme tahtası da yine Snoopy'li.

Duvarların geri kalanında bebekken aldığımız el ve ayak izleri, Deniz'in okulda hazırladığı posterler ve Fikret Mualla'nın kazlı bir tablosunun Ortaköy'den aldığımız reprodüksiyonu var.

Deniz'e hep birlikte vakit geçirdiğimiz salonun bir köşesinde oldukça rahat bir oyun köşesi hazırladığımız için odasında en geniş yeri bu okuma köşesi kaplıyor.


Odasının en keyifli ve en çok vakit geçirdiğimiz bölümü burası. Minder ve yastıklar da yine Ikea'dan. Kitaplarını kendi kendine alabilmesi için onun boyuna yakın olan bu komodini tercih ettik. Mutfak bölümünde baharatlık olarak satılan raflar da kitap yığınını bir nebze de olsa hafifletti ve kitaplarına daha da kolay ulaşabilmesine imkân verdi. Buraya koyduğum kitapları sık sık değiştiriyor, böylece aynı kitapları sürekli okumaktansa farklı kitapları görmesini sağlıyorum.

Bu oda artık miadını doldurdu. Şimdi Deniz'in 7 haftalık kardeşi Derin'e transfer olacak, Deniz'e ise ranzalı bir çocuk odası gelecek. Bu sefer yaşının ilerlemesiyle birlikte onu daha da çok dâhil edeceğim odasının hazırlanmasına... Ortaya ne çıkacak bilemem ama eğlenceli bir süreç olacağından eminim.

6 yorum:

Alo Elo! dedi ki...

Gerçekten çok akıllıca yaratılarla oda sevimli bir çocuk odası hâline getirilmiş. Biz de Defneciğimizin odasını duvar çıkartmalarıyla renklendirdik. Mobilyalar masif olunca sandık havasındaydı ama bu sevimli hayvancıklarla çok cici oldu. Hem biraz daha büyüyünce onlarla da konuşur, hayvanları tanır diye düşündük. bloğumda Defne'nin odası modası başlıklı yazımda eklemiştim. Ama senin fikirlerin çok hoşuma gitti. okuma köşesi, rafların akıllıca kullanımı, tablolarla da sanata yönelmesini sağlama süper fikirler... Paylaşımın için teşekkürler...

13 Mayıs 2010 23:06
Alo Elo! dedi ki...

Bu arada adım çitlembik olarak görünüyordu değiştirdim onu. ben elif! :)

13 Mayıs 2010 23:07
Feride dedi ki...

güzel bir oda .. denizin kardeşi çok şanslı hazıra konucak :)

14 Mayıs 2010 01:19
ELİF dedi ki...

Ben de hep ne yapasam diye düşünüyordum, bana çok güzel bir fikir verdin; yatağının yarısında parmaklık bırakmak, ilk zamanlar için harika bir fikir, biraz daha büyüyünce tamamen kaldırılır.Güle güle büyüsünler bu şirin odada...

14 Mayıs 2010 09:00
Açalya dedi ki...

Başlığı görünce Deniz'in odasına video kamera koydunuz sandım, yazıyı okudukça bunun bir dekorasyon yazısı olduğunu anladım.

14 Mayıs 2010 09:21
Adsız dedi ki...

Teşekkürler :)

Açalya - hiç böyle düşünmemiştim, haklısın :)

14 Mayıs 2010 15:08