Nasıl Bir Dünya?

Yazarlarımız

Hangi Konularda Yazdık?

Kim Ne Yazdı?

Sayfalar

16 Nisan 2010 Cuma

SARACIN OĞLU


Kızım ve oyun onun için çok önemli daha ben kapıdan girdiğim anda başlıyor küçük hanımın en favori oyunu bizim için saklambaç elbette, oynarken her defasında ısrarla kapı arkasına saklanmada çok mutlu oluyor. Sobe çığlıkları evimizde çınlıyor. Saklambaçtan yorulup elbette biraz dinlendikten sonra ve babamız gelince saracın oğlu oynuyoruz kızımla müge yere kapaklanıyor bizde ellerimizi üst üste koyup hafif vurarak şarkı söylüyoruz; saracın oğlu seni kim dövdü, döven dövdü el üstünde kimin eli diyorum, müge elin benim mi, yoksa babasının mı olduğunu söylüyor, mesela hülya 'nın diye eğer bilirse ben ebe olu yom bilemezse şarkı devam ediyor, kaldırın vurun yalandır kaldırın vurun yalandır, iğne mi, iplik mi, davul mu, zurnamı diyoruz hangisini söylerse mesela zurna derse kulağına ses yapı yoz, iğne derse çimdiklermiş gibi gıdıklıyoruz.


Çocuk şarkıları söylemekten de çok hoşlanıyor kızım benim bir bebeğim var en favorimiz şu dönemde ikimiz birlikte söylüyor ve oynuyoruz.

Benim bir bebeğim var,otur dersem oturur (oturuyoruz),kalk dersem kalkar(kalkıyoruz),büzül dersem büzülür(büzülüp),süzül dersem süzülür (açılıyoruz),ayaklar rap rap(ayaklar vurulur yere),eller şapşap(ellerle ses çıkartılır),aslangeliyor kaplangeliyor tıp deyip bitiriyoruz.

Arkasından gelen oyun oo bişey duydum(kulağımızı işaret ediyoruz),kulağımdan aldım altıntasa koydum (elimizi açıp içine koyuyoruz),altıntas tahtaya bas(ayaklarımızı basıyoruz yere),tahta çürük çivi tutmaz(kırılma hareketi),kollarımızı açıp müge annesinin sözünden hiç çıkmaz deyip sarılıyoruz.

Çocukların dünyasına girebilmek onların oyunlarına eşlik edebilmek çok güzel kızımla daha birçok oyunda elimden geldiğince eşlik edip eğleniyorum.

Giden gün geri gelmiyor hızla büyüyorlar elbette elimizde tatalı hatıralar kalabilmeli bence .

2 yorum:

nhn dedi ki...

oo bişey duydum diye başlayan oyunu ilk duydum sizden, hemen yazdım bi kenara.. artık bizim repartuvarımıza da girer, teşekkürler...

19 Nisan 2010 09:54
YENİ BİR HİKAYE BAŞLANGICI dedi ki...

:) ne mutlu ufakta ılsa faydan varsa

19 Nisan 2010 16:34