Nasıl Bir Dünya?

Yazarlarımız

Hangi Konularda Yazdık?

Kim Ne Yazdı?

Sayfalar

13 Ocak 2010 Çarşamba

Canım babam, canım kocam

Bu bir çeşit şans olmalı.
Çok az kadın babası gibi bir eş ister, çok daha azı bunu yaşar.
Babamla beraber çok güzel bir çocukluk geçirdik.
Akşam kahvaltılarımız vardı, tatil sabahı koşularımız, matematik derslerimiz, resim saatlerimiz..
Oysa benim babam polisti. Büyük stres altında çalışır, sınırlı anlarda yanımızda olurdu ama yine de ona dair anılarım her dakikasını babasıyla geçiren arkadaşlarımdan çok çok daha fazla ve zevkliydi.
Çocuklarım için de aynı şey oluyor gibi. Yat kaptanı olan eyp, çok yoğun bir şekilde Mayıs-Ekim arasını denizde geçriyor. Bazen haftada 1-2 kez, bazen de ayda 1-2 kez gelebiliyor eve. Ama kışın her istediğimiz an yanımızda..



Şimdilik evimizdeki durum şu ki; hep beraber, bazen de ikili gruplar halinde eğleniyoruz. Hepsi bu kadar. Beslenme, temizlik, uyku... onların bakımlarıyla ilgili herşey şaka şenlik, şarkı, ninni şeklinde yapılıyor. Böyle olunca çocuklar hem benimle hem de babalarıyla vakit geçirmeye bayılıyorlar.


Burada özellikle hissedilmesi ve farkettirilmesi gereken şeyler..

* Babaya ya da baba adayına çocuğunun ona her konuda ne kadar ihtiyacı olduğunun gösterilmesi. Aynı şekilde çocuğa da.. Akşama kadar eski usül 'Baban gelsin anlatıyorum bir bir..' şeklindeki korkutmalar çocuğu babadan soğutmaktan başka bir işe yaramaz. Akşam babasının boynuna atlaması gereken çocuk korkudan ama daha çok bu soğukluktan dolayı kaçar ondan.
Aynı şekilde babaya da ona ne kadar ihtiyacınız olduğunu ve sizin de bebeğinizin de onsuz eksik olduğunuzu sık sık vurgulayın. Aslında tüm ilişkilerde gösterilmesi gereken bu özendir bence.
Altını pürüzsüz bir şekilde temizleyemeyebilir ya da sizin kadar güzel besleyemez onu..vs ama önemli olan bebeğine onun da dokunabilmesi, onunla gözgöze gelebilmesi..

İkimize ait bu minik canlar bizim mutluluğumuzla huzur buluyor, benim sevgim, babalarının şefkatiyle büyüyorlar.
'Analı babalı büyüsün' sözü daha da anlam kazandı artık benim için..
Sizin de çocuklarınız analı babalı büyüsün...

---Elfeyp---

0 yorum: